Un accident de circulatie in urma caruia a avut loc vatamarea grava a unei persoane,distrugere unui autoturism si decesul unei bovine.La locul producerii accidentului s-a deplasat o echipa formata din doi politisti de la circulatie si un criminalist.In urma cercetarilor la fata locului,s-a incheiat un proces-verbal de cercetare la fata locului in care au au fost trecuti cei doi agenti de circulatie,criminalistul,un martor si conducatorul auto.De semnat au semnat c ei doi politisti si conducatorul auto,fara ca sa mai semneze si criminalistul si martorul asistent.S-a deschis un dosar de urmarire penala impotriva conducatorului auto pentru vatamare corporala a pasagerului din dreapta sa.dosarul a ajuns la seful celor doi politisti care a semnat cu semnatura sa in locul criminalistului,iar acesta cand a fost audiat nu i-si recunoaste semnatura.dupa ce s-a facut expertiza grafoscopica aceasta demonstreaza ca cel care a semnat in locul celor doi este seful politistilor care are gradul de subcomisar.Cand s-a vazut cu expertiza facuta acesta a inceput sa zica ca poate din greseala a semnat in locul celor doi.Impotriva acestuia nu se incepe urmarirea penala motivatia procurorului fiind,ca dor nu a incercat sa falsifice cele doua semnaturi ci a semnat cu semnatura s-a obisnuita.Intrebarile mele sunt
-subcomisarul nu se face vinovat de incalcarea art.249 Cp?
-cei doi politisti nu se fac vinovati de incalcarea art.249.Cp?
-criminalistul nu se face vinovat de acelasi lucru?
-astept raspunsuri cat mai concludente.
cu deosebit respect
Nu rezulta care este prejudiciul dvs. din acest fapt , va intereseaza ca vinovatul sa fie pedepsit si victima sa plateasca daune impreuna cu asiguratorul . Nu intereseaza aspectele colaterale.
politistii nu au trecut date reale in procesul verbal de cercetare la fata locului,iar in urma expertizei mi-a fost calculata viteza de 164 km /h ,dar de la locul impactului m-am oprit cu autoturismul la 44 m de acesta.deci dupa acest proces verbal a fost facuta o expertiza auto care a fost dispusa de instanta de judecata.datorita faptului ca respectivul proces verbal nu a fost semnat de criminalist si martorul asistent este nul,mai ales ca eu il contest.