avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocarea tuturor conturilor din cauza unei propriri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocarea tuturor conturilor din cauza unei propriri

Buna ziua !

Am 2 probleme, poate ma puteti ajuta, va rog !

1. Sunt angajata la stat si am proprire pe salariu, din cauza unei datorii la o banca. Din "fabulosul" salariu de bugetar, din care o parte e proprit, raman cu 500 de lei. Problema e ca mai am si alte datorii, imprumuturi la banci si nu le pot plati, mi se spune ca toate conturile sunt blocate din cauza acelei propriri. E posibil sa-mi fie toate conturile blocate si sa nu-mi mai pot plati celelalte datorii, cu toate ca la munca am deja proprire pe salariu ?

2. Am facut mai multe imprumuturi la mai multe banci, bani pe care nu i-am folosit eu, ci familia mea (le-am facut pentru a-i ajuta pe ei). Mama se ocupa de plata acestor datorii. Cu ceva timp in urma, mi-a spus ca nu a mai putut plati imprumuturile, ajungand intr-o situatie disperata (pensie mica, proprire pe pensie, evacuare din casa, chirie...). Problema e ca eu am mers pe incredere si nu m-am mai interesat de aceste datorii. Intre timp au inceput repercursiunile: proprire pe salariu de la o banca, amenintari de dare in judecata de la alte banci. Mai nou, mi se spune ca toate conturile sunt blocate din cauza propririi si trebuie sa fac o intelegere cu ei inainte de a ma da in judecata si anume: sa gasesc pe cineva care sa-si deschida un cont la ei (de acolo ei putand retrage sumele restante pentru creditul meu), sa fac o anexa la contract prin care persoana respectiva care isi deschide cont sa devina coplatitor, in caz ca nu platesc eu, si eu sa depun in acel nou cont deschis jumatate din creditul restant. Problema e ca eu nu am banii, nu am de unde sa imprumut si sa gasesc pe cineva sa devina coplatitor, slabe sanse. Eu nu pot depune decat 400 de lei pe luna si ei vor sa dau 1500 de euro intr-o luna dupa ce semnez anexa respectiva. Ce pot face ? Ce ma sfatuiti ? Mentionez ca nu s-a mai platit de 2 ani jumate acest credit.
Va multumesc anticipat !

Cu respect,
a dvs. MV
Cel mai recent răspuns: mv2000 , utilizator 18:35, 24 Noiembrie 2011
Avind in vedere ca indiferent de numarul creditorilor mai mult de 1/2 din salariul dv. nu poate fi poprit, comunicati-le creditorilor dv. imposibilitatea platii datoriilor si disponibilitatea de a plati atit cit puteti plati in limita de 1/2 din salariu. Daca nu aveti bunuri pe numele dv. asta e lasati-i sa va dea in judecata, mai mult de 1/2 din salariu nu vor primi.
Pentru poprirea conturilor verificati cine a dispus acest lucru (ce executor, in baza carui dosar de executare, ce titlu are la baza) si faceti contestatie la executare. Nu va pot popri 100% din veniturile salariale.

Fata de asa zisele propuneri ale bancii privind atragerea unui coplatitor ca sa nu va dea in judecata este ciudat si in afara normelor uzuale ale unor banci serioase. Cum adica v-au poprit conturile daca nici nu v-au dat in judecata????? E ceva ce imi scapa in povestirea dv.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
br_nicku, utilizator
Mai intai de toate va multumesc frumos ca mi-ati dat un raspuns atat de repede la problema mea. Sa va lamuresc.

De la o banca, sa spunem banca X, in urma unei hotarari judecatoresti, mi s-a pus proprire pe salariu (in 10 ani reusesc sa achit suma). De 5 luni am proprire pe salariu la aceasta banca. La o alta banca, s-o numim banca Y, in luna iulie am aflat ca am acest credit restant de 2800 de euro si trebuie sa platesc 1500 euro intr-o luna. Nu am avut de unde sa platesc. In iulie am platit 100 de euro si in august inca 100 de euro. In septembrie si octombrie nu am mai putut plati nimic, nu am mai avut de unde.

Aseara m-a sunat o tanara nervoasa de la departamentul juridic de la banca Y, care ma ameninta ca ma va da in judecata daca nu urmez pasii ei, relatati in mesajul anterior: < sa gasesc pe cineva care sa-si deschida un cont la ei (de acolo ei putand retrage sumele restante pentru creditul meu), sa fac o anexa la contract prin care persoana respectiva care isi deschide cont sa devina coplatitor, in caz ca nu platesc eu, si eu sa depun in acel nou cont deschis jumatate din creditul restant). >

Tot ea a afirmat faptul ca cei 200 de euro pe care i-am depus sunt blocati in cont, din cauza propririi de la banca X. Si orice suma as depune eu,in orice cont, e blocata pana la achitarea datoriei de la banca X, pana la finalizarea propririi. Ma mira faptul ca atunci cand am depus banii la ei, cel de la ghiseu nu mi-a relatat aceste lucruri, ci, din contra, a fost foarte fericit sa-mi ia banii. Tot ce mi s-a spus in luna iulie la banca Y a fost ca nu pot scoate bani de la ei, ci doar sa-i depun, acum imi spun ca toate conturile sunt blocate ? De ce nu m-au contactat in luna august sau septembrie, ci doar acum cand au vazut ca nu am mai depus nimic ?! Si vin cu solutia aceasta, sa mai bag pe cineva in toata harababura asta, sa distrug viata cuiva ?

Sefii mei nu stiu de celelalte datorii la banci, mi-e frica ca ma vor da afara cand vor afla. Nu stiu cum a aflat aceasta domnisoara unde lucrez si m-a amenintat atat de tare, pe un ton atat de ridicat, incat sincer a bagat spaima in mine, ca voi ajunge ultimul om daca ma pun cu ei si nu platesc. Urmeaza sa ma sune luni dimineata pentru a afla raspunsul meu. Dar ce sa-i spun ? Mi-a mai zis ca toate convorbirile au fost inregistrate si vor fi folosite in instanta daca se va ajunge acolo. Ce inseamna asta ? Sunt o infractoare ? Chiar asa am ajuns ?

Ce pot face ? Va multumesc !

Cu respect,
MV
Daca nu aveti bunuri de valoare in proprietate. case, masini, terenuri :), nu au ce va face.. sa va puna si astia poprire pe salariu si sa se inghesuie toti creditorii pe jumatate din salariu, cat pot poprii impreuna.
Va multumesc, parca mai imi vine inima la loc ! 2 zile am fost turbata, nu mai vedeam in fata ochilor de suparare ! Eu as vrea sa platesc, dar cu ce ? Din cei 500 de lei care mai imi raman sunt in stare sa dau 100 euro, dar nu accepta. Si chestia asta cu rau platnic, dezinteres total din partea dumneavoastra, neseriozitate, plus alte cuvinte mai "grele" ma nelinistesc. Nici nu stiu ce va fi maine cand va suna domnisoara de la juridic, ce imi va mai spune ?

Cu respect,
MV
Dansa poate spune orice, nu va mai lasati intimidata, iar chestia cu act aditional.. un coplatitor si altele asemenea, ies din calcul.

Alte discuții în legătură

În 2012 mi s-a pus proprire pe conturi, a fost executată suma dar în 2017 s-a trimis proprire pe salariu direct la sediul firmei. cum se procedează în cazul unei duble popriri? KrmenM99 KrmenM99 In 2012 mi s-a pus proprire pe conturi ,in 2017 s-a trimis proprire pe salariu direct la sediul firmei ( proprirea era ptr aceeași sumă si datorii - amenzi ... (vezi toată discuția)
Este abuz sau nu? sept_mihaela sept_mihaela am poprire pe salariu 1|3 ,pe care societatea o livreaza lunar in contul executorului,de ce acum mi sss-au blocat si conturile?nu mai inteleg nimic,puteti dv ... (vezi toată discuția)
Poprire- s-a procedat corect? seby2193 seby2193 Buna ziua am o poprire pt 2 amenzi neplatite pe RAT din 2009 in cuantum de 412 lei mi-a venit acasa instiintarea de poprire in 2012 pe un cont mai vechi de ... (vezi toată discuția)