avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal alcoolemie

Buna seara,
In cazul unui accident rutier fara victime, daca persoana care a provocat accidentul are alcoolemia de 2.10, respectiv 1.95 in sange, are sanse sa conteste rezultatele analizelor la 3 luni de la recoltare? In cazul in care nu se prezinta la proces (si nu are antecedente) are sanse sa primeasca inchisoare cu suspendare?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:02, 19 Noiembrie 2011
Are sanse sa ia cu suspendare daca se prezinta la proces.
la alcoolemia asta ce sa mai conteste??? me este si un accident..........daca este cu victime sunt sanse sa ia cu executare!
Alcoolemia este f.mare dar are sanse sa i se reduca santiunea cu 1/3 daca in instanta va recunoaste sincer fapta si va arata ca regreta ce a facut. Va recomand sa va prezentati la proces ba chiar v-as recomanda sa va angajati si un avocat care sa va apere de eventuale surprize.
La etilotest a iesit alcoolemia 1,6. Accidentul a avut doar pagube materiale si acum persoana in cauza este plecata din tara :( si lucreaza. Nu vrea sa piarda nici locul de munca de acolo pentru ca alta sursa de venit nu are. Multumesc pentru sfaturi!
Daca nu are posibilitatea sa se prezinte, sa procedeze astfel:
-sa uzeze de procedura simplificata prevazuta de art 320 indice 1 c.proc.pen., sens in care pana la inceperea cercetarii judecatoresti sa declare prin inscris autentic ( declaratie notariala) ca recunoaste savarsirea faptelor retinute in actul de sesizare a instantei si solicita ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala,
-astfel, judecata poate avea loc numai in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, doar atunci cand inculpatul declara ca recunoaste in totalitate faptele retinute in actul de sesizare a instantei si nu solicita administrarea de probe, cu exceptia inscrisurilor in circumstantiere pe care le poate administra la acest termen de judecata,
- sa angajeze avocat care sa-l reprezinte in fata instantei de judecata, iar acesta va depune declaratia notariala , dovezi privind imposibilitatea prezentarii-contract de munca si inscrisuri in circumstantiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimis in judecata pentru furt- consecinte in cazul neprezentarii la proces? guganu guganu Buna ziua,numele meu este Marian si as dori si eu informatii cu privire la neprezentarea la un proces penal.S-a deschis un proces impotriva mea pentru furt ... (vezi toată discuția)
Infractiuni vvvvvv vvvvvv Inculpatul mai poate beneficia de prevederile art. 320 indice 1 C.p.p. , daca recunoaste doar o parte a faptelor savarsite , retinute in rechizitoriu , iar ... (vezi toată discuția)
Art 320 alin 1 joc joc se poate respinge de catre instanta art 320 alin1 chiar daca se recunoaste vinovatia din prima faza si anume pe ce criterii se poate respinge? (vezi toată discuția)