avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiuni

Inculpatul mai poate beneficia de prevederile art. 320 indice 1 C.p.p. , daca recunoaste doar o parte a faptelor savarsite , retinute in rechizitoriu , iar celelalte fapte savarsite nu le recunoaste? Cum se desfasoara judecata in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:16, 29 Aprilie 2011
Daca inculpatul nu recunoaste toate faptele retinute in actul de sesizare al instantei si implicit nu solicita ca judecata sa se faca in baza tuturor probelor administrate in faza de urmarire penala, nu poate beneficia de prevederile art 320 indice1 c.proc.pen., dispozitiile al.1 si 2 fiind lamuritoare in acest sens.
Este vorba despre recunoasterea in totalitate a faptelor comise , nu despre recunoasterea lor in parte , exact cum afirma cu profesionalism distinsa domana avocat
Astfel:
Inculpatul trebuie sa declare inainte de inceperea cercetarii judecatoresti ca recunoaste in totalitate fapta/ele retinute in actul de sesizare a instantei si ca nu solicita administrarea de probe, cu exceptia inscrisurilor in circumstantiere pe care le poate administra la acel termen de judecata.
In cazul in care inculpatul recunoaste numai o parte dintre faptele retinute in rechizitoriu, procedura simplificata , prevazuta de Legea nr.2020/2010 nu este aplicabila.
In aceasta situatie , facilitatea reducerii limitei pedepsei/lor cu 1/3 , astfel cum este prev.de art.320 ind.1 c.pr.pen. nu mai poate fi aplicata in folosul inculpatului
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea in totalitate a faptelor din rechizitoriu art. 320 indice 1 c.pr.pen. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In art 320 ind. 1 alin 2 C.pr.pen. se prevede ca nu se admit decat inscrisuri in circumstantiere. Daca se depun insa inscrisuri care combat faptele descrise ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei in fata instantei de judecata- art.320 ind.1 c.pr.pen. picika picika daca in faza urmaririi penale nu recunosc o fapta numai in fata judecatorului atunci beneficiez de art 320 ind 1? (vezi toată discuția)
Dosar penal alcoolemie gabitza_cryss gabitza_cryss Buna seara, In cazul unui accident rutier fara victime, daca persoana care a provocat accidentul are alcoolemia de 2.10, respectiv 1.95 in sange, are sanse sa ... (vezi toată discuția)