va rog sa-mi spuna cineva cum pot sa-mi repar masina pe o asigurare slovaca,si ce trebuie sa fac sa-mi recuper pagubele accidentului aici fiind vorba si de o remorca avariata complect.Va multumesc
Procedura e de lunga dutata, adresati-va B.A.A.R.--ului pentru a afla corespondentul din Romania al asiguratorului slovac in vederea deschiderii dosarului de dauna. Acesta fiind primul pas. APOI, va trebui sa asteptati efectuarea demersurilor dintre cei doi asiguratori, cel corespondenta roman si cel care va plati despagubirea, in final.
Va trebui sa va adresati BAAR si sa descideti dosar de dauna. Apoi sa depuneti toate actele pe care vi le solicita ei si apoi sa asteptati actiunile lor care constau in verificarea valabilitatii politei de asigurare, verificarea actului de constatare a evenimentului eventual verificarea de vizului de reparatie si abia in final sa va propuna o suma pt despagubire. O sa mai aveti de asteptat.
Din prezentarea subiectului rezulta ca evenimentul s-a produs in Austria iar asiguratorul respaonsabil isi are sediul in Slovacia. In aceasta situatie, avind in vedere ca elemntele de extraneitate au in comun state membre ale UE, dauna se va regulariza in baza directivelor europene caz in care BAAR nu are calitatea de a instrumenta dauna ci numai reprezentantul de despagubire al asiguratorului slovac. A nu se confunda corespondentul cu reprezentatul de despagubire numit in baza Directivei a IVa.