avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vehicul imprumutat, accident in Germania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vehicul imprumutat, accident in Germania

Am imprumutat unui amic o remorca (platforma transport autovehicule), in Iunie 2013, pentru a aduce un autoturism din Germania, acolo ansamblul de autovehicule este accidentat de un autocamion inmatriculat in Austria, nu am nici un document pentru acest accident,numai un numar de accident sau de dosar,asiguratorul austriac a recunoscut , printr-un e-mail, ca vinovat este asoferul autocamionului, dar pana in prezent a tergiversat solutionarea dosarului si mai mult de atat a inchis dosarul de dauna, cu explicatia ca epavele nu se afla la locul indcat (firma de tractari din Germania, care a ridicat si depozitat apavele), ceea ce este ireal, deoarece am vorbit la firma de tractari si epavele inca sunt acolo.
Care este calea de urmat pentru a-mi recupera paguba?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:23, 7 Mai 2014
ar trebui sa contactati biroul asiguratorilor de autovehicule din romania
Am contactat BAAR si de aici mi-a dat un numar de telefon , sa sun la corespondentul din Romania. S-a deschis un dosar in Romania , care a fost inchis la cerea asiguratorului din Austria ,pe motiv ca se ocupa ei de dauna. Am cerut redeschiderea dosarului in Romania , raspunsul este: Nu putem face nimic , nu avem epavele aici, asteptam un raspuns de la corespondentul din Austria, am facut o cerere dar nu avem inca un raspuns.
Cum pot actiona in instanta asiguratorul sau persoana careia i-am imprumutat remorca?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
mircea_m, utilizator
Problema este ca dv trebuie sa desfasurati demersuri in tara unde a fost evenimentul pentru a scurta formalitatile intre autoritati
Daca doriti actiune in justitie in Romania impotriva asiguratorului din Austria care nu detine documentele epavelor evenimentului petrecut in Germania,datorita birocratiei ,nu veti obtine hotarare favorabila
Aveti documente legal intocmite pentru platforma cu persoana fizica care a avut evenimentul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto austria ContSters229107 ContSters229107 va rog sa-mi spuna cineva cum pot sa-mi repar masina pe o asigurare slovaca,si ce trebuie sa fac sa-mi recuper pagubele accidentului aici fiind vorba si de o ... (vezi toată discuția)
Accident auto, carte verde, termene legale depasite sebba sebba Buna ziua, Am ajuns sa scriu si aici pentru ca se pare ca nimeni in tara asta nu face nimic pentru cei pagubiti. Pe scurt: (scuze ca nu e chiar ... (vezi toată discuția)
Victima in accident de circulatie el1977 el1977 In timp ce conduceam masina am fost lovit de un cetatean sarb care are domiciliul in Austria,am mers la spital si mi sau facut investigatii dupa care am ... (vezi toată discuția)