Am imprumutat unui amic o remorca (platforma transport autovehicule), in Iunie 2013, pentru a aduce un autoturism din Germania, acolo ansamblul de autovehicule este accidentat de un autocamion inmatriculat in Austria, nu am nici un document pentru acest accident,numai un numar de accident sau de dosar,asiguratorul austriac a recunoscut , printr-un e-mail, ca vinovat este asoferul autocamionului, dar pana in prezent a tergiversat solutionarea dosarului si mai mult de atat a inchis dosarul de dauna, cu explicatia ca epavele nu se afla la locul indcat (firma de tractari din Germania, care a ridicat si depozitat apavele), ceea ce este ireal, deoarece am vorbit la firma de tractari si epavele inca sunt acolo.
Care este calea de urmat pentru a-mi recupera paguba?
Am contactat BAAR si de aici mi-a dat un numar de telefon , sa sun la corespondentul din Romania. S-a deschis un dosar in Romania , care a fost inchis la cerea asiguratorului din Austria ,pe motiv ca se ocupa ei de dauna. Am cerut redeschiderea dosarului in Romania , raspunsul este: Nu putem face nimic , nu avem epavele aici, asteptam un raspuns de la corespondentul din Austria, am facut o cerere dar nu avem inca un raspuns.
Cum pot actiona in instanta asiguratorul sau persoana careia i-am imprumutat remorca?
Problema este ca dv trebuie sa desfasurati demersuri in tara unde a fost evenimentul pentru a scurta formalitatile intre autoritati
Daca doriti actiune in justitie in Romania impotriva asiguratorului din Austria care nu detine documentele epavelor evenimentului petrecut in Germania,datorita birocratiei ,nu veti obtine hotarare favorabila
Aveti documente legal intocmite pentru platforma cu persoana fizica care a avut evenimentul ?