avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce statut ar trebui sa aleg?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce statut ar trebui sa aleg?

Vreau sa deschid un site cu anunturi turistice si as vrea sa stiu ce statut este cel mai recomandat pentru aceasta activitate.

Anunturile care se vor inscrie in acest site pe parcurs as vrea sa le fac cu plata. X%(sau suma fixa) pentru fiecare client ori pentru fiecare anunt inscris, nu m-am hotarat inca. Ce statut credeti ca este cel mai ok pentru aceasta activitate astfel incat sa nu-mi platesc toate castigurile statului.

O alt intrebare ar fi cu privire la chitante/facturi. Daca ar fi sa dau facturi pentru fiecare anunt va dati seama ca ar fi ceva imposibil.
Cel mai recent răspuns: ellada , utilizator 15:06, 27 Noiembrie 2011
Ceea ce doriti sa demarati intra in domeniul agentiilor de turism(srl-uri), chiar daca se desfasoara in mediul online. Va trebuie autorizare de la ministerul de resort-turism si sa aveti o colaborare pe contract de munca, chiar si cu program partial, cu o persoana cu pregatire superioara in turism.
Este in domeniul turismului, insa nu vad ce legatura as avea eu cu asta. Eu doar fac site-ul si il administrez, mi se pare o imbecilitate chestia asta.

Nu as putea face niste cursuri? Am bacalaureatul dat la Geografie, insa mai departe am mers pe o facultate de mediu. Nu pot face nimic cu acea diploma de bac?
"Art. 27 - (1) Conducerea operativă a unei agenţii de turism sau a unei structuri
de primire turistice trebuie să fie asigurată de o persoană fizică care deţine brevet
de turism în domeniu sau certificat de absolvire a unui curs de formare managerială
în domeniu, organizat de un furnizor de formare profesională autorizat, sau diplomă
de licenţă/masterat/doctorat privind absolvirea cursurilor
universitare/postuniversitare în domeniul turismului."
Mai multe informatii despre licentiere aveti la adresa [ link extern ]
si pe pagina de net a [ link extern ]
Multumesc. Dar site-ul se incadreaza ca agentie de turism?
Eu nu am legatura cu "beneficiarul". Adica anuntul il publica direct cel ce ofera servicii, cumparatorul trateaza direct cu el .. nu inchieie vreun contract cu mine. Eu vand doar pachete de publicitate pe un site, nu vad ce legatura as avea cu turismul.

Practic agentiile de turism vin si vand pachete turistice pe site-ul meu.
Este ca si cand administratorul acestui site(avocatnet) ar trebui sa aiba studii juridice.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
ellada, utilizator
Din aceasta ultima descriere a ta, reiese ca tu esti doar intermediarul, pui la dispozitie agentiilor de turism un site, in care acestea isi publica periodic oferta si prin intermediul caruia clientii iau contact direct cu agentiile de turism.
Parerea mea este ca in acest caz, daca iti faci SRL, in codul CAEN nu va trebui sa pui ceva referitor la turism (nu esti agentie).

Site-ul tau se poate dezvolta si sa cuprinda oferte ale altor companii si in alte domenii.
Probabil ca tu vei lua o anumita suma pentru inscrerea fiecarei companii in site-ul tau, sau un comision la fiecare client care contacteaza agentiile prin intermediul site-ului tau..

Deci, tu le pui la dispozitie companiilor un mijloc de a-si face publicitate, creezi un catalog.
Tu nu raspunzi de oferta agentiilor de turism care isi publica acolo anuntul, deci nu esti agentie de turism si nu intri in contact cu clientul. Clientii tai sunt agentiile de turism.
Tu esti cel care creaza si administreaza site-ul.

Exemplu:
4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet
7311 Activitati ale agentiilor de publicitate
sau un cod caen referitor la servicii informatice


Succes!
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
anitsirc, utilizator

Alte discuții în legătură

Obtinere licenta de turism ContSters120429 ContSters120429 In vederea deschiderii unei agentii de turism online,persoana care detine brevet de turism si asigura conducerea operativa a agentiei este insarcinata.Cum ... (vezi toată discuția)
Caen anunturi, adsense, produse/servicii digitale alexran alexran Lucrez la un proiect online care include pe aceeasi platforma: 1. un serviciu de anunturi (vanzari/cumparari, oferte de joburi, etc); 2. spatiu de reclama ... (vezi toată discuția)
Intermediere turism medical - cod caen alexandrapatache alexandrapatache Pe codul caen 7490 de poate infiinta o firma care sa desfasoare activitati de consultanta si intermediere in turism medical ? Stiu ca legislatia permite ... (vezi toată discuția)