avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obtinere licenta de turism
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obtinere licenta de turism

In vederea deschiderii unei agentii de turism online,persoana care detine brevet de turism si asigura conducerea operativa a agentiei este insarcinata.Cum poate indeplini conditia privind contractul individual de munca in vederea obtinerii documentatiei,astfel incat acesta sa nu fie suspendat pe perioada de crestere a copilului?
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
ContSters120429, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters120429 , utilizator 15:29, 10 Februarie 2012
In vederea obtinerii licentei de turism, operatorii economici care doresc sa desfasoare activitatea specifica agentiilor de turism, trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute de HG nr.1267/2010 si Ordinul MDRT nr.1051/2011.

In vederea obtinerii licentei de turism, operatorul economic depune urmatoarele documente:
a) declaratia standartizata data pe propria raspundere;

b) certificat constatator emis de oficiul registrului comertului in baza Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, din care sa rezulte activitatile autorizate a fi desfasurate la punctul de lucru si codul/codurile CAEN corespunzator/corespunzatoare, pentru agentia de turism respectiva, conform art. 15 din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare;

c) copia politei valabile de asigurare de garantare a platii cheltuielilor de repatriere a turistilor si/sau rambursarii sumelor achitate de turisti pentru achizitionarea serviciilor si/sau pachetelor de servicii in cazul neexecutarii integrale sau partiale a serviciilor/pachetelor turistice;

d) notificarea conform prevederilor art. 10, alin.(4) din hotarare, in cazul agentiilor de turism cu sediul intr-un stat membru al Uniunii Europene sau Spatiul Economic European care vor desfasura activitate de ofertare si comercializare a serviciilor si pachetelor de servicii turistice pe teritoriul Romaniei;

e) copia contractului care atesta dreptul de proprietate/alt drept real sau de folosinta asupra spatiului in care se desfasoara activitatea agentiei de turism;

f) certificat valabil de cazier judiciar apartinand asociatilor/actionarilor, managerului/ administratorului agentiei de turism.
[ link extern ]

Nu vad ce legatura are c.i.m. cu documentele mai sus-mentionate ....?
"Persoana care asigura conducerea operativa a agentiei de turism sau a filialei/sucursalei/sediului secundar/reprezentantei a acesteia trebuie sa fie angajata cu contract individual de munca, inregistrat in registrul de evidenta a salariatilor**** si sa detina cel putin unul dintre urmatoarele documente * 3: certificat de absolvire a unui curs de formare manageriala in domeniu, organizat de un furnizor de formare profesionala autorizat, diploma de licenta/masterat/doctorat privind absolvirea de cursuri universitare/postuniversitare in domeniul turismului, brevet de turism specific functiei."
****) Cu exceptia situatiilor in care conducerea este asigurata de unul din actionari sau asociati care detine documentele de calificare (certificat de absolvire a unui curs de formare manageriala in domeniu, organizat de un furnizor de formare profesionala autorizat, diploma de licenta/masterat/doctorat privind absolvirea de cursuri universitare/postuniversitare in domeniul turismului, brevet de turism specific functiei)
Adica,ulterior infiintarii agentiei poate sa asigure conducerea fara a fi angajata cu contract individual de munca,dar face dovada ca este asociat?Se poate incheia un contract anume,de asociat unic de exemplu?
Asociatul unic este cel care infiinteaza oun SRL singur ... daca sunt mai multi asociati , atunci se pot cesiona anumite parti sociale catre acea persoana astfel incat sa devina asociat.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de managment contare contare Buna ziua O agentie de turism in vederea obtinerii licentei poate sa incheie un contract de management cu o firma care nu are angajati, dar administratorul ... (vezi toată discuția)
Brevet de turism Cristiana Tatarici Cristiana Tatarici Buna seara.as dori sa stiu daca persoana care asigură conducerea operativă a agenției de turism poate sa aiba certificat de absolvire a unui curs managerial ... (vezi toată discuția)
Brevet turism SDTP SDTP Buna ziua, Pentru a primi Licenta unei Agentii de Turism este necesar ca Adminisratorul sau Directorul Executiv sa fie posesorul Brevetului de Turism sau este ... (vezi toată discuția)