avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Brevet de turism
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Brevet de turism

Buna seara.as dori sa stiu daca persoana care asigură conducerea operativă a agenției de turism poate sa aiba certificat de absolvire a unui curs managerial in turism (720ore) sau este neaparata nevoie de brevet de turism pentru a putea obtine licenta de turism.
Cel mai recent răspuns: Sorin Sorin , Consultant credite si finantari 19:53, 30 Noiembrie 2023
Citez din legea 755 din 2001:
Art. 27
(1) Persoana fizica insarcinata sa asigure conducerea operativa a unei agentii de turism sau a unei structuri de primire turistice trebuie sa detina brevet de turism prin care i se atesta capacitatea profesionala.

Deci aveti nevoie de brevetul de turism.

Alienatul (1) art.27, Cap IV al OG 58 din 1998 a fost abrogat prin aceasta lege, el v-ar fi permis sa conduceti agentia cu o simpla diploma de curs managerial in turism.
OG 58/1998
art.27
(1) Conducerea operativă a unei agenții de turism sau a unei structuri de primire turistice trebuie să fie asigurată de o persoană fizică care deține brevet de turism în domeniu sau certificat de absolvire a unui curs de formare managerială în domeniu, organizat de un furnizor de formare profesională autorizat, sau diplomă de licență/masterat/doctorat privind absolvirea cursurilor universitare/postuniversitare în domeniul turismului.
Din legislatie reiese: FUNCŢII PENTRU CARE SE ELIBEREAZĂ BREVETUL DE TURISM
În funcţie de nivelul şi de pregătirea profesională, precum şi de îndeplinirea criteriilor minime obligatorii, brevetul de turism se poate elibera pentru următoarele funcţii:
a) manager în activitatea de turism;
b) director de agenţie de turism;
c) director de hotel;
d) director de restaurant;
e) cabanier.
Posesorul unui brevet de turism poate ocupa şi alte funcţii decât cele înscrise pe acesta, astfel:
a) persoana care deţine brevet pentru funcţia de manager în activitatea de turism poate ocupa oricare dintre funcţiile de mai sus;
b) persoana care deţine brevet pentru funcţia de director de hotel poate ocupa fie funcţia înscrisă în brevet, fie funcţia de conducere operativă a activităţilor oricărui alt tip de structură de primire turistică cu funcţiuni de cazare.

- Nu e permisă reclama în interiorul mesajelor. Actualizați-vă datele de contact din profilul de consultant -
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare receptionera cu brevet de turism Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o viitoare angajata care are brevet in turism eliberat de Ministerul Dezvoltarii. Pot sa o angajez in baza acestei calificari pe postul de ... (vezi toată discuția)
Brevet turism SDTP SDTP Buna ziua, Pentru a primi Licenta unei Agentii de Turism este necesar ca Adminisratorul sau Directorul Executiv sa fie posesorul Brevetului de Turism sau este ... (vezi toată discuția)
Obtinere licenta de turism ContSters120429 ContSters120429 In vederea deschiderii unei agentii de turism online,persoana care detine brevet de turism si asigura conducerea operativa a agentiei este insarcinata.Cum ... (vezi toată discuția)