avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare provizorie mai mult de 90 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare provizorie mai mult de 90 zile

Buna ziua,

Am gasit multe raspunsuri foarte pertinente in mai multe arii de interes pe forumul acesta, asa ca mi-am permis sa apelez, poate cineva poate sa dea un raspuns la problema mea.

Pe scurt, am cumparat o masina adusa din Germania, pentru care s-au scos 3 randuri de numere provizorii, ultimul de catre mine.

In timpul celui de-al 3-lea rand de numere provizorii, am facut RAR/ITP si am platit Taxa de Mediu, etc, pentru inmatricularea definitiva. Aici intervine problema, in saptaman premergatoare depunerii dosarului pentru inmatriculare definitiva, AM PIERDUT BRIEF-ul MIC! . Am si copie dupa el si traducere legalizata, insa se pare ca nu se poate inmatricula pana nu se primeste raspuns din Germania, raspuns ce poate dura intre 10 zile si 3 luni.

De atunci a trecut 1 luna si 20 zile si nici un raspuns de la Politie.

Aici vine partea interesanta, as vrea sa scot numere provizorii peste cele 90 zile acordate deja.

Legea 1501/2006
privind procedura inmatricularii provizorii si definitive are 2 paragrafe care spun in felul urmator :

Articolul 7, paragrafele 4, 5 si 6 spun in felul urmator :

(4) In cazul existentei unor indicii cu privire la falsificarea documentelor prevazute la alin. (1) sau (3) ori in absenta celor prevazute la alin. (3), se vor efectua verificari prin intermediul structurilor specializate ale Ministerului Administratiei si Internelor cu competente in domeniu, la solicitarea serviciilor publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, in conditii stabilite prin dispozitie a directorului Directiei regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.
(5) In cazul absentei documentelor prevazute la alin. (3), serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent va inmatricula un vehicul care provine dintr-un stat membru al Uniunii Europene numai dupa obtinerea confirmarii de la acest stat a faptului ca solicitantul este indreptatit sa reinmatriculeze vehiculul in Romania. Procedura de solicitare a confirmarii statului membru al Uniunii Europene din care provine vehiculul care urmeaza a fi inmatriculat in Romania se stabileste prin dispozitie a directorului Directiei regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.
(6) Pana la clarificarea situatiilor prevazute la alin. (4) si (5), solicitantului i se pot atribui succesiv mai multe autorizatii de circulatie provizorii.
Articolul 15 al aceleiasi legi spune in felul urmator :
(1) Pana la inmatriculare, serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competente potrivit art. 1 alin. (2) autorizeaza provizoriu circulatia autovehiculelor si a remorcilor neinmatriculate, pentru o perioada ce nu va putea depasi 30 de zile, dar nu mai mult de data la care expira asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule.
(2) Vehiculului caruia i s-a acordat autorizatie de circulatie provizorie in conditiile prevazute la alin. (1) i se pot atribui succesiv, in aceleasi conditii, mai multe autorizatii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 de zile, cu conditia achitarii tuturor taxelor si tarifelor legale necesare inmatricularii, inainte de eliberarea urmatoarei autorizatii.
(3) Perioada de 90 de zile prevazuta la alin. (2) nu se aplica in cazul vehiculelor aflate in situatia prevazuta la art. 7 alin. (4) si (5).


Dat fiind faptul ca ma incadrez la Art. 7 alin.5, pentru care nu se aplica perioada celor 90 de zile, mai pot cere numere provizorii pana la raspunsul politiei ?

Daca a mai experimentat cineva asa ceva, sau ma poate ajuta as fi recunoscator :) .

Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:47, 19 Noiembrie 2011
Conform legii 1501/2006 art.7, aln.5 mai puteti solicita inca un mandat de prelungire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare provizorie rastafarianul rastafarianul Buna seara , am intalnit pe diferite forumuri discutii privind inmatricularea provizorie a unui autovehicul. Din ceea ce stiu eu , numerele rosii se pot da ... (vezi toată discuția)
Acte necesare inscriere masina valentin_vs valentin_vs Buna seara! De curand am cumparat o masina si vreau sa o inscriu.As vrea sa stiu ce acte imi trebuiesc si daca pe talonul vechi vanzatorul trebuia sa treaca ... (vezi toată discuția)
Problema numere rosii djluci djluci tocmai mi-am luat un opel si am nr rosii de satu mare expirate la rar doar in 17 septembrie am programare pt inmatriculare cica nu se mai dau nr rosii inca o ... (vezi toată discuția)