avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie nonprofit pentru ansamblu folcloric
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie nonprofit pentru ansamblu folcloric

BUNA ZIUA,
AM UN ANSAMBLU FOLCLORIC LA SAT, DAR PENTRU A PUTEA EMITE FACTURA LUNARA PRIMARIEI LOCALE, TREBUIE SA NE INFIINTAM CA PERSOANA JURIDICA. INTREBAREA MEA ESTE :AR FI RENTABILA O ASOCIATIE NON PROFIT? SAU PFA? S.R.L.-UL L-AM EXCLUS PENTRU CA IMPLICA IMPOZITUL FORFETAR SI ACTIVITATEA NOASTRA NU NE PERMITE PLATA LUI.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:09, 4 Ianuarie 2013
In acest an s-a desfiintat forfetarul pentru firme.
Da. Va puteti infiinta o asociatie (ong) cu scopul initierii, promovarii, sprijinirii si realizarii de activitati culturale.
Cateva obiective:
- infiintarea unui ansamblu artistic reprezentativ (ansamblu de dansuri populare traditionale) prin intermediul caruia membrii asociatiei cu anumite aptitudini artistice sa se poata exprima organizat'
- organizarea de manifestări cultural-educative cu diferite prilejuri, în cadrul cărora se va urmări promovarea valorilor culturale;
- sprijinirea copiilor talentaţi în vederea afirmării lor în domeniul ales;
- etc.
Prin aceasta asociatie veti putea atrage si fonduri din sponsorizari, donatii, venituri din 2%.
Veti putea atrage si fonduri de la bugetul consiliului local.
BUNA SEARA DOMNULE NEAGU,AM SI EU INTREBARE,SAU DEFAPT VA CER UN SFAT,SUNT DE UNDEVA DINTR-UN SAT DIN JUD BACAU,AM O SLABICIUNE PENTRU COSTUMELE NATIONALE SI IMPLICIT PENTRU OBICEIURILE DE IARNA,ANUL ACESTA AM ORGANIZAT O CEATA SI AM PARTICIPAT CU EA LA PARDA DE LA BACAU, SI LA FESTIVALUL DE DATINI SI OBICEIURI DE LA COMANESTI,EU ZIK CA AM LASAT O IMAGINE BUNA MOTIV PENTRU CARE AM LUAT PREMIUL 1 LA SECTIUNE CAPRE,O INTREBARE VA FAC CE MA SFATUITI SA FAC? O ASOCIATIE NON PROFIT,CA SA POT CASTIGA CEVA FONDURI,CA 90% DIN ATRIBUTIE FINANCIARA SI MATERIALA A FOST DIN BUZUNARUL MEU,SI EU UNU SUNT UN IMPATIMIT AL ACESTOR MANIFESTARI,DATI-MI UN SFAT VA ROG
Da. Puteti sa infiintati un ong care sa asigure "structura" pe care sa dezvoltati promovarea si perpetuarea acelor traditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong conflict de interese mariusleonte64 mariusleonte64 presedinrele ong este si manager de proiect.poate fi invitat in proiect ca si participant?expozitie sau tabara de creatie -de exemplu) (vezi toată discuția)
Cine poate organiza un festival (de fotografie)? emm92 emm92 Buna ziua! As dori sa stiu daca exista anumite cerinte speciale din punct de vedere legal pentru organizarea unui festival de fotografie. Doresc sa demarez un ... (vezi toată discuția)
Ce forma legala poate lua o comunitate de membri asociati in baza unei taxe de inscriere anuale? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Daca doresc sa infiintez o comunitate de membri (asociati) cu aceeasi orientare profesionala, si care si-au capatat statutul de membri in baza unei taxe anuale ... (vezi toată discuția)