avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sot si sotie in acelasi departament
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sot si sotie in acelasi departament

Buna ziua,
Lucrez la o firma pe postul de gestionar, iar sotul in cadrul aceluias departament pe postul de sofer (imi este subordonat). Inainte ma ocupam cu altceva (tot in acelasi departament), dar acum mi s-a propus sa preiau gestiunea si automat sa mi se mareasca si salariul.
Pana aici toate bune, am negociat salariul...mi s-a spus ca nu mi se poate oferi cat cer, iar intr-un final ne-am inteles ca o parte din bani sa mi-i dea mie, iar cealalta sotului (pt ca nu putea sa-mi mareasca prea mult). Ne-am inteles si in aceasta privinta, insa cand seful meu s-a dus mai sus ca sa i se semneze maririle de salariu pt noi, respectiva persoana care se ocupa cu asa ceva ar fi refuzat (la inceput) pe motiv ca .... nu se poate ca intr-un departament cu gestiune sa existe sot si sotie. Intr-un final a acceptat, dar cu conditia ca la sf lui ianuarie unul din noi sa fie transferat in altt departament.
Eu nu vreu ca sotul meu sa fie mutat pt ca nu o sa pot sa am incredere in celalalt sofer si in omul din depozit ca nu o sa se intample nimic in lipsa mea (biroul meu este intr-o alta incapere undeva la etaj, iar depozitul este la parter). In concluzie ce vreau eu sa stiu este daca ne pot desparti unu de celalalt din acest motiv. In plus mie mi se pare mai ok sa lucrezi cu sotul/sotia decat cu altul strain. Asa exista o mai mare incredere ca nu se poate intampla nimic.
Cel mai recent răspuns: adrianantn , utilizator 15:42, 19 Noiembrie 2011
Nu este prevazut in nicio o lege asa ceva. Dar, desigur , poate fi prevazut in regulamentul intern. Si conducerea societaii poate dispune in sensul asta , deoarece sunt privati si isi pot organiza cum vor activitatea. Nu sunteti la stat.
Am citit si regulamentul intern si nu spune nicaieri asta. In plus, atunci cand m-am angajat nu eram casatoriti...s-a intamplat la un an dupa ce m-am angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept comercial - probleme inventar Alali Alali Buna ziua, Doresc sa imi spuneti daca ma puteti ajuta intr-o problema pe care o intampin la locul de munca. Sunt Sef depozit in cadrul societati. Gestiunea ... (vezi toată discuția)
Gestiune frauduloasa !? Tavi78 Tavi78 In urma cu 3 ani am lucrat la un S.R.L. unde am fost incadrat initial ca sofer, ulterior schimbandu-mi-se incadrarea in gestionar desi eu am activat in ... (vezi toată discuția)
Raspundea gestionarului simona10 simona10 Lucrez la o multinationala incadrata ca economist ieri am primit o informare din partea conducerii care suna asa: \"vi se completeaza sarcinile de serviciu ce ... (vezi toată discuția)