avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cedo

Bun..deci sunt la contestatie in anulare,ar trebui sa fac recurs la ea? ,si pe urma la CEDO sau care sunt pasii?am avut pe fond,recurs si acuma contestatia in anulare, trebuie sa fac si revizuirea pentru a ajunge la cedo? pentru ca la contestatia in anulare mi-a zis in motivare ca este o greseala de judecata .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 19:38, 22 Noiembrie 2011
Aveti aici detalii si clarificari:
[ link extern ]
deci sentinta irevocabila la recurs sa pronuntat in sedinta publica la data de 24.11.2010,tehnoredactata la data de 26.01.2011,pina in data de 1.06.2011 nu mia fost comunicat nimica ,mam prezentat la tribunal registratura si am primit un duplicat la hotarare solicitat de mine la data de 01.06.2011 deci de cand curge termenul adica cele 6 luni ?
parerea mea este termenul a inceput pe data de 1.06, deci aveti timp pana pe 30.11.2011 sa trimiteti cererea la CEDO cu confirmare de primire, asta daca puteti dovedi cu copie dupa cererea prin care ati ridicat hotararea de la arhiva in data de 1.06.
Hotararile irevocabile nu se mai comunica.
Termenul a inceput sa curga de la data pronuntarii-24.11.2010, pentru ca altfel, ar insemna ca orice parte parte dintr-un proces s-ar putea adresa Curtii oricand, pe motivul ca s-a adresat acesteia in termen de 6 luni de la data cand a solicitat o copie a hotararii irevocabile.
Legea 276 din 7 iulie 2009 (Legea 276/2009) privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 212/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru:....
10. Dupa articolul II se introduce un nou articol, articolul III, cu urmatorul cuprins:
"Art. III. - Hotararile judecatoresti irevocabile se comunica partilor."

Deci, termenul de 6 luni se calculeaza si de la data la care ati intrat in posesia respectivei hotarari irevocabile. Cunosc situati in care au fost depuse plangeri si dupa 2-3 ani de la pronuntare, plangeri care au fost acceptate de catre Curte, pentru ca redactarea hotararii s-a facut extrem de tarziu. Practica CEDO este in acest sens in favoarea justitiabililor.
Acestea exemple erau valabile in 2010, dar este posibil sa se fi schimbat legile, cu toate ca la CEDO exista o practica unitara.
PS. Potrivit art. 35 introducerea unei plângeri este posibilă doar într-un termen de 6 luni de la data ultimei decizii interne. De regulă, termenul curge de la data pronunţării deciziei definitive, dacă reclamantul a fost prezent, sau de la data comunicării, dacă a absenta.
Nu stim daca a absentat la judecarea recursului.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
sam bam, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere cedo bcory bcory Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un formular si cu ceva sfaturi pt. a redacta o plangere la CEDO? Fac precizarea ca am luat cunostiinta de durata de 6 ... (vezi toată discuția)
Termen sesizare cedo ioanmuntean ioanmuntean Sesizarea catre CEDO se poate face in termen de 6 luni de la comunicarea acasa a sentintei (primirea sentintei) sau in 6 luni de la pronuntarea sentintei ? (vezi toată discuția)
Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)