avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Titlu de proprietate

In urma decesului parintilor, impreuna cu sora mea avem un certificat de mostenitor comun. Trebuie sa facem si un nou titlu de proprietate pe numele meu si al surorii mele? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SC TOP SURVEY SRL , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 19:02, 19 Noiembrie 2011
Nu este necesar. Actul dvs de proprietate il reprezinta certificatul de mostenitor emis in urma dezbaterii succesiunii.
Va multumesc mult pentru raspuns si promptitudinea acestuia.
Numai bine.
Nu aveti nevoie de alt titlu de proprietate. Daca aveti intabularea TP va duceti la cartea funciara si platiti o taxa de 0.15% din valoarea masei succesorale in vederea intabularii CM, daca succesiunea este facuta dupa 2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație între frați sau partaj? donația este de mai multe feluri? II_Maria II_Maria Aș dori să fac succesiune și partaj după ultimul părinte decedat .în același document, pentru a scăpa cel puțin de plata intabulării după ... (vezi toată discuția)
Intabulare prin hot jud alin.c alin.c fiu mostenitor,ambii parinti decedati,exista succesiune dupa tata din timpul notariatului de stat in care fiul in cauza este numit unic mostenitor acotei ... (vezi toată discuția)
Cont la cec omis in masa succesorala Lyurpy Lyurpy In urma dezbaterii masei succesorale tatal meu a despagupit-o pe sora sa pentru ca acesta sa intre in posesia bunurilor.In masa succesorala a fost omis un cont ... (vezi toată discuția)