In urma dezbaterii masei succesorale tatal meu a despagupit-o pe sora sa pentru ca acesta sa intre in posesia bunurilor.In masa succesorala a fost omis un cont la cec .Tatal meu are cartea funciara eliberata pe numele lui.Cum poate intra in posesia banilor din cont?Mai este necesara intentarea unui nou proces?Mentionez ca acesta nu are eliberat certificatul de mostenitor
Pai, spuneti mai pe larg.
Cum a despagubit-o, in baza unui act? Ce spune el? Se referea la mostenire sau la intrarea in posesie? Cine a fost cel pe care-l mosteneau, parintele lor, ca atunci ambii puteau intra in posesie fara nicio formalitate... Cat de legal e actul in baza caruia tatal s-a intabulat la Cf ca proprietar, daca nu s-a dezbatut succesiunea?
:-/
In urma decesului tatalui si a fratelui sau a fost facuta succesiunea intre tatal meu,mama si sora sa.Sora tatalui meu a fost despagubita de catre tatal meu pentru a renunta la partea acesteia.Tatal meu a fost numit mostenitor si a partii care i se cuvenea mamei sale.Intre timp aceasta a decedat.In cursul procesului sora sa a semnat o declaratie prin care aceasta renunta la orice pretentie baneasca sau de alta nuanta.Problema este ca in dezbaterea masei succesorale nu a fost inclus contul la cec.Mai este nevoie de deschiderea unui nou proces?i se cuvine o parte din acesti bani si surorii sale?
Imi pare rau, dar nu inteleg nimic... Sora a fost despagubita, am intrebat daca in baza unui act, nu mi-ati raspuns...:O
Mama avea drept la mostenire, nu stim de ce nu mai e mostenitoare...:-/
Unchiul... de ce l-ati pomenit, cine era el, sotul sorei tatalui sau alt frate?
Cred ca cel mai bine este sa mergeti la o consultatie, fata in fata poate explicati mai concret situatia... O mostenire nu se prezinta in 5 randuri pentru un raspuns util. Cat mai multe amanunte sunt foarte bune.
Succesiune
DARSHAN
Buna ziua .Am si eu o problema;mama a decedat de curind,relatiile cu sora nu sunt cordiale.eu detin un certificat de mostenitor dupa tata unde eu am 3/4 iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire
robert_l
Buna ziua o sa va spun povestea mai pe larg ca sa ma puteti indruma.
Mama mea are o sora vitrega(pe care nu o cunoastem) tatal lor a detinut mai multe ... (vezi toată discuția)