avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modificare SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modificare SA

In cazul SA daca se schimba administratorii/ directorii trebuie modificat actul constitutiv si trebuie depus actul actualizat la ORC.Trebuie autentificat(data certa) acest act?
Inca nu au actualizat nici obiectul de activitate cf. Caen rev2. Daca acum se intocmeste act constitutiv trebuie schimbate si codurile? Si in actul aditional trebuie mentionat codificarea sau numai intocmim cererea de actualizare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 08:01, 3 Octombrie 2008
angella a scris:
Trebuie autentificat(data certa) acest act?

Nu.

Daca acum se intocmeste act constitutiv trebuie schimbate si codurile? Si in actul aditional trebuie mentionat codificarea sau numai intocmim cererea de actualizare?

Nu se poate sa nu intocmiti cererea de actualizare, sunt competente de solutionare diferite si judecatorul nu poate dispune recodificarea. Depuneti ambele cereri in acelasi timp.
Se pare ca nu ati operat modificarile cu privire la administrarea S.A.-urilor din cate stiu eu termenul s-a dus....
Nici administrarea nu s-au modificat.Este o societate cu actionar majoritar de stat.Directorul general a demisionat si numirea unui nou director a luat prea mult timp.Acum asteptam hotararea AGA..
Una e administrarea si alta e recodificarea CAEN.

Cand va vine hotararea AGA intocmiti un dosar (in care puneti si un act constitutiv acualizat) si il depuneti la ORC in vederea efectuarii mentiunii (judecatorul delegat are competenta solutionarii acestui dosar). Subscriu la spusele dnei administrator de topic si va spun ca actul constituitv nu are nevoie de data certa/autentificare.

Ca sa nu faceti 2 drumuri pe acolo mai intocmiti un dosar pentru recodificarea CAEN (directorul ORC are competenta solutionarii acestui dosar)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recodificare+preelungire mandat Monicul Monicul Va rog sa-mi dati un sfat pentru urmatoarea situatie. Recodificare caen si prelungirea mandatului administratorului. Ce documente trebuie? Aga cu ... (vezi toată discuția)
Recodificare si inregistrare mentiuni DAIANA_ DAIANA_ Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Caen szture szture Buna ziua, La recodificarea CAEN-ului societatea noastra a schimbat doar caen-ul aferent activitatii de baza,iar cele secundare au ramas ... (vezi toată discuția)