avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinerea pensiei de intretinere din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinerea pensiei de intretinere din strainatate

Obţinerea pensiei de întreţinere din străinătate, în temeiul Convenţiei de la New York din 1956, la care România a aderat prin Legea nr. 26/1991
Pentru cei care cunosc legile, aceasta metoda de a obtine pensia din strainatate este valabila daca tatal locuieste in strainatate sau angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 12:20, 20 Noiembrie 2011
Ministerul Justiţiei a fost desemnat, în temeiul Legii nr. 26/1991, autoritate transmiţătoare. În cazul în care debitorul are domiciliul într-unul din statele parte la Convenţia de la New York din 1956 şi numai dacă se cunoaşte domiciliul exact al celui obligat la plata pensiei, la solicitarea creditorului, ministerul justiţiei poate transmite dosarul pe care acesta îl întocmeşte şi depune la Registratura Ministerului Justiţiei, pentru Direcţia Drept Internaţional şi Tratate.

sursa:
[ link extern ]
[ link extern ]
din ce am citit eu am inteles ca doar daca debitorul are domiciliul in una din tarile respective se pot face aceste demersuri.ori in cazul nostru cel obligat la plata pensiei nu este angajatorul ci tatal minorilor care are domiciliul in romania.
Livica a scris:

Obţinerea pensiei de întreţinere din străinătate, în temeiul Convenţiei de la New York din 1956, la care România a aderat prin Legea nr. 26/1991
Pentru cei care cunosc legile, aceasta metoda de a obtine pensia din strainatate este valabila daca tatal locuieste in strainatate sau angajatorul?

Este aplicabila numai daca debitorul locuieste pe teritoriul uneia dintre părţile contractante ale Conventiei ... nu are nicio legatura angajatorul cu prevederile acestei Conventii.
Multumesc! Am impresia ca nici una din caile recomandate nu va rezolva problema mea si vreau sa fiu sigura ca nu scap din vedere nici o posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in alta tara micmaria micmaria Incepand cu data de 01.01.2014 tatal fetitei mele nu mai plateste pensie alimentara. Copilul meu are 9 ani iar pensia alimentara a fost stabilita de catre o ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara laurafs laurafs buna ziua , as dori sa stiu si eu daca se poate face recalcularea pensiei am 2 fetite, primesc o pensie lunara de 180 de lei ptr amandoua fostul sotul ... (vezi toată discuția)