avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... terenuri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

terenuri

am cumparat niste terenuri si am facut doar contract de vanzare cumparare scris de mana.e valabil contractul de mana? sau trebuie sa merg la notar pt trecerea pe nume?
Cel mai recent răspuns: SC TOP SURVEY SRL , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 22:55, 20 Noiembrie 2011
neaparat la notariat.. inscrisurile sub semnatura privata (contractele de mana) au cel mult valoare de promisiune de vanzare cumparare chiar daca pretul a fost achitat integral si terenul predat in posesie
karolyikristine a scris:

e valabil contractul de mana?

Depinde pentru ce aveti nevoie de contractul de v/c
Daca aveti nevoie pentru OCPI nu este suficient inscrisul incheiat in forma neautentificata

Va prezentati la notar daca vanzatorii doresc perfectarea actelor de vanzare cumparare sau in instanta in vederea obtinerii unei sentinte civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ContSters194995 ContSters194995 O intrebare: am cumparat un teren de la niste rude. Terenul este pe numele bunicului mort demult, nu s-a facut succesiune, nu s-a facut iesire din diviziune. ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sub semnatura privata ContSters40598 ContSters40598 S-a incheiat in anul 1997 o conventie sub semnatura privata, intre doua persoane fizice, prin care prima denumita vanzator, vinde celei de a doua, denumita ... (vezi toată discuția)