Ce poate face un mostenitor/i in urmatoarea situatie;
A acceptat mostenirea la notariat in termenul legal,singurul din cei 4 copii ai defunctilor.O alta sora care nu a acceptat succesiunea dar sta in imobil dinainte de moartea parintilor,dar nu a contribuit cu nimic,,a inchiriat fara forme legale mai multe camere din imobilul mostenit fara a-i consulta pe ceilalti succesori.De pe urma acestor chirii practic traieste ca nu prea vrea sa munceasca decat cu paharul de tarie.Mai mult se pare ca ar fi incasat niste bani anticipat ,caruia i-ar fi promis ca-i vinde 1/2 din imobil.
Nu vrea sa-i lase pe ceilalti in casa ,ii dracuie,chiriasi nu vor sa plece ,ba si acestia procedeaza ca sora lor.Sunt mereu beti .
Nu se achita de obligatii, i-a fost sisitata energia .
Ce pot face in aceasta situatie ceilalti mostenitori pentru a evacua persoanele de acolo si a li se permite accesul in imobil fara circ,adica aceasta sa poata fi constransa legal. Au introdus actiune de partaj dar termenul este foarte tarziu. peste 8 luni
Doi dintre mostenitori nu au locuinta proprie si ar vrea sa stea intr-o camera acolo. .
Ei vor sa evacueze si chiriasii ,dar vor sa intre si in locuinta.Repet numai unul a facut declaratie de acceptare .
Unde se pot adresa si cum,ce este de facut in aceasta situatie?
acceptarea mostenirii nu se face numai la notar ci si tacit prin diverse acte de dipozitie sau de administrare urgenta. Ar trebui ca toti mostenitorii sa faca o actiune in evacuare pentru chiriasi in cazul in care stau acolo fara contract de inchiriere. Daca acestia au contract de inchiriere atunci contractul trebuie respectat pana la momentul cand expira. Oricare dintre mostenitorii acceptanti se pott muta in casa pentru ca au si ei o cota parte. Daca nu pot sa intre sa schimbe iala si ulterior sa le dea si celorlalti o cheie.
am fost numai sa discut cu ,, politistul" la cre foarte grabit nici nu statea la discutie ,, nu stiu eu nu ma bag mergti la justitie,, Nici nu sat ladiscutii.Asa politie mai bine lipsa
Eu unul consider că sora care locuiește și a închiriat fără forme a acceptat succesiunea tacit.
Astfel este necesară dezbaterea succesiuunii, mai ales că spuneti că mostenitorul a acceptat succesiunea la notariat, dar nu reiese daca s-a dezbătut succesiunea. Dacă nu s-a făcut, este util să începeți demersurile cu această procedură.
Această situație este necesar să fie rezolvată prioritar, în funcție de clarificarea acesteia fiind utile sfaturile următoare!
Pasul doi îl reprezintă începerea unei acțiuni în revendicare a imobilului, acțiune care implică și evacuarea locatarilor nedoriți.
Anterior începerii acestei acțiuni, este util să îi identificați (nume corect) pe toți locatarii, urmând să îi notificați în scris ca să elibereze casa la o anumită dată dorită.
Atenție, un coleg vă sfătuia introducerea unei acțiuni de evacuare. Eu nu pot fi de acord cu această acțiune, deoarece revendicarea are un temei juridic puțin diferit de cel al evacuării, mai precis evacuarea se utilizează în premisa existenței unui contract de inchiriere, cea ce nu este cazul în speța dvs. Deci, revendicare.
Puteți cere, ca un capăt accesoriu, anumite pretenții de la toți care v-au lezat material: sora, locatari...