avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare Chiriasi rau platnici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare Chiriasi rau platnici

Buna ziua,

Speta este urmatoarea: Un apartament 2 camere mostenit de tatal sotiei mele. anul trecut in vara a fost renovat si dat anunt pentru inchiriere, in momentul intrarii chiriasilor in apartament derularea succesiunii si a schimbarii contractelor de curent cablu etc erau in derulare. S-a convenit cu chiriasii ca un contract legal declarat la fisc sa fie incheiat dupa iesirea actelor.La momentul respectiv s-a incheiat un contract prin agentia imobiliara intre chirias si sotia mea ( fiica proprietarului) fiind singurul act care atesta inchirierea. Dupa iesirea actelor , chiriasul a motivat ca nu este in Bucuresti ca nu are timp si incheierea contractului nu s-a mai efectuat. Intre timp socrul meu ( proprietarul apartamentului) a decedat.

Situatia in care suntem:
- Apartamentul va face parte din succesiune in Sept/Oct 2012
- Chiriasii in apartament fara contract declarat
- Contract prin agentie incheiat intre chiriasi si sotia mea (deci practic au inchiriat imobilul de la cineva care nu este proprietarul) . Deoarece stiam ca nu are nici o valoare respectivul contract si ca urma sa se faca unul la administratie a fost trecuta ea la proprietar
- Datorii la intretinere , curent , romtelecom

Am cititi restul topicurilor referitoare la subiect respectiv drept proprietar/chirias insa am niste nelamuriri punctuale

1) Contractul prin agentie este nul insa este singura dovada a unei intelegeri
cu cei ce ocupa apartementul, poate fi folosit pentru demararea unor proceduri legale?

2) Putem notifica chiriasul de incetarea contractul in conditiile decesului proprietarului avand in vedere faptul ca in contract e trecuta fiica proprietarului

3) E considerata tulburare de proprietate intrarea in casa si schimbarea ialei in conditiile de mai sus.

4) Se poate apela la martori / politie pentru intrarea in apartament inainte succesiunii in vederea limitarii pagubelor , ex: internet telefon , curent si a evacuarii chiriasilor.

5) Recuperarea datoriilor aferente ultimelor 3 luni in instant in situatia de mai sus.

Multumesc,
1-Actul incheiat intre locattor-societtaea de intermediere-locatar,nu are relevanta ,in lipsa contractului de locatiune
2-In lipsa contractului de locatiune asumat de locatar,eventual puteti formula actiune in evacuare
3-In situatia lipsei documentelor care sa ateste calitatea dvs de proprietar asupra spatiului,nu detineti baza legala pentru a implica organul de politie
Pentru limitare prejudiciu financiar solicitati sistarea provizorie a serviciilor
4-Instanta de judecata dispune decizie,in raport de actiune si de probele/apararile partilor
Puteti formula actiune in revendicare cu evacuarea celor care detin fara titlu imobilul cu petit de actiune separat pentru despagubiri daca persoanele nu isi achita integral inainte de parasirea imobilului, datoriile catre furnizori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Chiriașii imobilului cumpărat refuză încheierea unui contract scris cu mine, noul proprietar. cum îi pot obliga? Gabriela1982E Gabriela1982E In luna octombrie am cumparat un apartament despre care am fost informata ca are persoane in chirie. Intre fostul proprietar si chiriasi exista un contract de ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasii statului vulpedepadure vulpedepadure Buna ziua. Familie de chiriasi ai statului au pierdut proces cu fostii proprietari si au fost evacuati. La primarie au depus cerere pentru o noua locuinta, li ... (vezi toată discuția)