avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj?

concediul pt cresterea copilului este considerat vechime in munca la calculul vechimei totale in munca pt obtinerea indemniztiei de somaj
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:38, 20 Noiembrie 2011
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 22
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

2. Asadar de la 01.01.2011, de cand se aplica prevederile OUG 111/2010, perioada in care beneficiati de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada concediului de ingrijire copil constituie vechime in munca? Mihai Grigore Manu Mihai Grigore Manu Concediul de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani constituie vechime in munca? Mentionez ca data nasterii copilului este 16.01.2009. (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj LISA2000 LISA2000 Buna ziua, Am si eu o intrebare , concediul pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani , se figureaza in stagiul de cotizare? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)