avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de somaj

Buna ziua,
Am si eu o intrebare , concediul pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani , se figureaza in stagiul de cotizare?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LISA2000 , utilizator 13:54, 21 Iulie 2011
1. OUG 111/2010, privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aplicabila de la 01.01.2011, spune:
Art. 22
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin.(1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

2. Dvs. la ce stagiu de cotizare va referiti?
3. Daca doriti sa intrati in somaj veti beneficia oricum de indemnizatie de somaj, dupa CCC, daca va inceteaza CIM din motive neimputabile.
Buna ziua pentru inceput va multumesc pentru atentie.
Am lucrat din 2003 in calitate de P.F.A, platind toate darile catre stat, in 2008 am intrat pe concediu pt. ingrijire copil,pana in 2010,cu data de 15.07.2011 s-a desfintat
, cand am fost luna trecuta sa platesc indemnizatia , mi-a spus de la Somaj ca cei 2 ani nu intra in calcul la stagiu de cotizare.
Este corect?
Va multumesc anticipat
1. Asa cum v-am spus si mai sus, incepand cu 01.01.2011 perioada de CCC este stagiu de cotizare pentru somaj.
2. In cazul dvs., care ati fost in CCC in perioada 2008-2010, acesta perioada nu este stagiu de cotizare pentru somaj (v..Legea 76/2002)
3. Dar veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in perioada cat ati fost PFA ati platit contributia la somaj..
LISA2000 a scris:

Buna ziua pentru inceput va multumesc pentru atentie.
Am lucrat din 2003 in calitate de P.F.A, platind toate darile catre stat, in 2008 am intrat pe concediu pt. ingrijire copil,pana in 2010,cu data de 15.07.2011 s-a desfintat
, cand am fost luna trecuta sa platesc indemnizatia , mi-a spus de la Somaj ca cei 2 ani nu intra in calcul la stagiu de cotizare.
Este corect?
Va multumesc anticipat



Perioada cat ati beneficiat de concediu pt. crestere si ingrijire copil pana la 2 ani
NU CONSTITUIE STAGIU DE COTIZARE in vederea stabilirii dreptului de somaj.Aceasta perioada este valorificata in schimb pt. stagiul de cotizare la pensie,la sanatate si intra in calcului vechimii pt. drepturile salariale care se acorda in raport de aceasta,deoarece ccc a fost inainte de 1 ianuarie 2011,data de la care au intrat in vigoare prevederile oug 111/2010.
Intr-adevar,dupa 1 ianuarie,ccc este lconsiderat stagiu de cotizare la somaj!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
VA MULTUMESC PENTRU TIMPUL ACORDAT SI PENTRU RASPUNS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de ccc este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj? papic papic concediul pt cresterea copilului este considerat vechime in munca la calculul vechimei totale in munca pt obtinerea indemniztiei de somaj (vezi toată discuția)
Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de somaj adinamihaela_anton adinamihaela_anton Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:la calculul indemnizatiei de somaj se iau in considerare veniturile obtinute in perioada concediului de ... (vezi toată discuția)