Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:la calculul indemnizatiei de somaj se iau in considerare veniturile obtinute in perioada concediului de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani sau cele dinaintea inceperii cic pt. ca am vazut modificarile din 2011 in care se mentioneaza ca perioada cic constituie perioada asimilata asigurari sanatate,asigurari sociale si somaj.Mentionez ca somajul urmeaza imediat dupa terminarea cic.Deasemenea va rog sa-mi comunicati pt. situatia inversa,respectiv la intrarea din somaj in cic, se tine cont la calculul indemnizatiei de crestere a copilului de veniturile obtinute inaintea somajului sau de indemnizatia de somaj.Multumesc anticipat.
1. - OUG 111/2010 mentioneaza ca perioada de CCC "constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca".
- Asa este dar se pare ca este valabila aceasta numai de la 01.01.2011 cand a intrat in vigoare OUG 111/2010.
- Pentru persoanele care au intrat in CCC in baza OUG 148/2005 si acum isi reiau activitatea se aplica prevederea din Legea 76/2002 care spune ca, pentru indemnizatia de somaj, se iau in calcul lunile lucrate dupa CCC la care se completeaza cu lunile lucrate inainte de CCC.
2. IN cele 12 luni premergatoare nasterii, eligibile pentru calculul indemnizatiei pentru CCC, intra si lunile in care persoana in cauza a beneficiat de indemnizatie de somaj (aceasta este luata in calcul).