am fost in co ingrijire copil,iar in aprilie 2o11 cind trebuia sa incep munca m-au trimis in somaj, iar acum vreau sa va intreb daca sint insarcinata pot sa beneficiez din nou de cic? si tot 6 mil e timp de 2 ani.,iar apoi cind ma intorc din cic copil pot sa iau iar somaj ???:-/ va multumesc ,astept raspuns .....
1. Da, veti beneficia de CCC2 deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii sunt luate in calcul si lunile in care ati fost in somaj si lunile in care ati fost in CCC1.
2. Indemnizatia minima pentru CCC este tot 600 lei (dvs. alegeti varianta pe care o doriti, de pana la 1 an sau pana la 2 ani - in cazul dvs. va recomand varianta cu CCC pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului).
3. Dupa terminarea CCC2 veti putea beneficia de indemnizatie de somaj deoarece OUG 111/2010 si Normele de aplicare spun urmatoarele:
- OUG 111/2010: Art. 22
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Normele de aplicare a OUG 111/2010: Art. 36.
(1) Perioada în care se beneficiazã de indemnizaţie pentru creşterea copilului constituie perioadã asimilatã stagiului de cotizare în sistemul public de pensii, precum şi în sistemul asigurãrilor sociale de şomaj.
dupa term ccc1 am depus dosarul de somaj in cele 10 zile,am reusit sa mi fac dosarul, si sa il bag la somaj .deci nu am intrerupere pe cartea de munca ?