As vrea sa stiu care e indemnizatia pentru CCC pentru al 2-lea copil dupa un CCC de 2 ani in ambele variante:
1) pentru varianta CCC1 este de 1 an cu plata + 1 an concediu fara plata
2) pentru varianta CCC1 este de 2 ani cu plata
CCC2 incepe la terminarea CCC1.
Si as mai vrea sa stiu daca exista o diferenta la vechimea pe cartea de munca pentru cele 2 optiuni prezentate mai sus pentru CCC1.
1. - CCC si CPF pentru crestere copil sunt stagii de cotizare la sanatate si perioade asimilate stagiilor de cotizare pentru pensie si somaj.
- De asemenea CCC si CFP pentru crestere copil constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.
2. Pentru perioada de CFP pentru cresterea copilului sa anuntati si Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) ca sa va plateasca contributiile la sanatate.
3. Daca al doilea copil se naste inainte de a se termina CCC1 atunci indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia pentru CCC1 dar:
- nu mai mare de 3400 lei daca optati pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mare de 1200 lei daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani.
4. - Pentru varianta 1) din intrebarea dvs. nu stiu ce sa va spun deoarece nu au aparut inca modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010 (desi trebuia sa apara de o luna de zile).
- Puteti sa intrebati la AJPIS.