avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestetre copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestetre copil

am citit intrebarile legate de subiect. Mai am si eu cateva intrebari: ma aflu in situatia de a fi platit anul trecut asig la casa de pensii, acum lucrez dar pana nasc nu voi avea 12 luni cu venit ce a fost impozitat (imi vor lipsi 2 luni pt ca cele cotizate la pensii nu conteaza). Am inteles ca ar fi trebuit sa platesc asig de sanatate cel putin. Acum se pot plati pt - sa zicem ultimile 6 luni ale anului 2007?
Pot sa mai fac ceva?
2. In cazul meu mai am vreun drept? La concediul de maternitate stiu ca voi avea dreptul pt ca lucrez.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 2 Octombrie 2008
Legea este clara in aceasta privinta, daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiati de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatie pentru crestere copil? emarculescu emarculescu Buna ziua! As dori sa aflu si eu daca beneficiez de indemnizatia de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani daca lucrez cu carte de munca din luna ... (vezi toată discuția)
Cota de indemnizatii pt concedii crainicdelia crainicdelia . nu lucrez ,platesc cartea de munca la cas,adica cota la sanatatea si pensii,vreau sa platesc si cota de indemnizatii pt concedii de 0,85%,deoarece vreau sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt. cresterea copilului ginn ginn daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului nu am lucrat si nu am realizat nici un venit din nici o activitate,ci doar am incheiat un contract cu casa ... (vezi toată discuția)