avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urgent!maine am proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urgent!maine am proces

daca procurorul schiba incadrarea juridica din 291 Cp in 290 Cp si 292 Cp cu aplic.art.33 lit.a Cp trebuie sa cheme patrea vatamata sa-i aduca la cunostinta schimbarea incadrarii juridice ,este oligat si daca da in baza carui articol.
idem. din art.26 Cp rap.la 290 cp in 290 Cp si260 Cp cu aplic.art.33 lit a Cp?
Cel mai recent răspuns: Mihai Strimbeanu , Alte profesii 19:45, 20 Noiembrie 2011
inculpatului trebuie sa-i aduca la cunostinta schimbarea incadrarii juridice, el are nevoie sa-si faca apararea, nu p. vat
Noua incadrare juridica, in cursul urmaririi penale, se comunica inculpatului, in prezenta aparatorului sau, incheindu-se un proces verbal in acest sens.
Probabil ca dvs. faceti referire la situatia schimbarii incadrarii juridice intr-o infractiune in cazul careia se pune in miscare actiunea penala la plangerea prealabila a persoanei vatamate, caz in care partea vatamata este chemata si intrebata daca intelege sa depuna plangere prealabila. Atunci cand urmarirea penala a inceput pentru o infractiune la care nu se cere plangerea prealabila a persoanei vatamate, dar in temeiul probelor administrate se retine o alta situatie de fapt fata de care se impune schimbarea incadrarii juridice a faptei, si daca fata de noua incadrare juridica a faptei se cere plangerea prealabila, urmarirea penala nu mai poate continua in lipsa plangerii prealabile. De aceea, legea prevede ca organul de urmarire penala cheama persoana vatămata si o intreba daca intelege sa faca plangere prealabila, iar in caz afirmativ, urmarirea penala continua.
dar daca un invinuit este scos de sub urmarirea penala in baza art.10 lit b ind 1 Cpp procurorul nu da o ordonanta care o aduce la cunostinta partii vatamate pe care acest o poate ataca in 5 zile conform Cpp?acesta ordonanta ni nu exista la dosar cu toate ca s-a facut rechizitoriu si au fost trimise alte persoane in judecata iar eu nu am putut ataca ordonanta deoarece procurorul nici nu a faco-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara tuturor as vrea sa știu de la dvs pot sa părăsesc țara va mulțumesc frumos Adrian cubanezu Adrian cubanezu Măsuri educative În baza art.386 Cpp admite cererea Reprezentantului Parchetului de schimbare a încadrării juridice a faptei inculpatului FILIP ANDREI ... (vezi toată discuția)
Interpretare sentinta penala miruna38 miruna38 Buna ziua , Trebuie sa completez un formular pentru verisoara mea,in limba engleza,pentru o aplicatie in strainatate. Acest formular,contine o intrebare ... (vezi toată discuția)
Se poate schimba incadrarea faptei propusa de procuror? mihaela1985 mihaela1985 Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate schimba incadrarea faptei propusa de procuror? Dupa spusele inspectorului care se ocupa de caz si faptele ... (vezi toată discuția)