avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de poluare

Salutare tuturor!
Astazi m-am confruntat pentru prima oara cu urmatoarea problema:

Am cumparat o autoutilitara in leasing. La timpul potrivit (acum doua saptamani), am primit de la vanzator Decizia pentru plata taxei de poluare. Am platit-o, am inmatriculat masina. Astazi primim de la banca creditoare o factura fiscala, care contine taxa de poluare + TVA, pe care ne someaza sa o platim. Intrebati de ce au emis aceasta f.f., mai ales dupa ce noi platisem taxa si inmatriculasem masina, ne-au raspuns ca asa e procedura, asa procedeaza cu toti clientii.
Pana mai ieri stiam ca taxa se plateste pe baza Deciziei emise de administratie, nu pe baza unei facturi, in plus si cu TVA, emisa de un tert.
Stiti daca este legala aceasta procedura? Si de ce aplica TVA la aceasta taxa? Noi refuzam plata acestei facturi, dar banca detine bilete la ordin in alb, semnate de noi (asa este procedura), pe care le poate introduce in banca.
Carui organ sa sesizez acest lucru?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 20:49, 2 Octombrie 2008
Mergeti cu chitanta in original, la banca si in baza acesteia se va putea anula factura emisa de ei. Conform noilor reglementari societatea de leasing este obligata la plata acestei taxe si apoi recuperata de la utilizator.Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare autoutilitare moldovan_aurelian moldovan_aurelian Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Vreau sa inmatriculez o autoutilitara, cumparata in leasing in 2009 si in luna aceasta a expirat contractul. Masina are o ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare - auto leasing DAN 27 DAN 27 Am achizitionat un autorism in sistem leasing. Toate cheltuielile facute probabil de firma de leasing (taxe privind inmatricularea, taxa numere, taxa ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare ÞUCMEANU SIMONA MARIA ÞUCMEANU SIMONA MARIA va rog sa-mi raspundeti in legatura cu taxa de poluare ! deci : autoturism M1 , OPEL VIVARO capacitate cilindrica 1995 , CO2 : 224g/km , masa max.tehn.adm.a ... (vezi toată discuția)