Buna ziua.
Am si eu o nelamurire. Vreau sa inmatriculez o autoutilitara, cumparata in leasing in 2009 si in luna aceasta a expirat contractul.
Masina are o capacitate cilindrica de 2461 cmc si este euro 4.
Ce se intampla cu aceste autoutilitare, care la momentul achizitiei nu s-a achitat taxa de poluare, "fiind scutite"? In acel an, am vazut ca autoturismele de pana la 2000 de cmc si cu norma de poluare euro 4 au fost scutite de plata taxei, insa de autoutilitare nu se pomeneste nimic pe nicaieri.
Imi spuneti va rog cum se procedeaza in cazul de fata?
Cereti in scris societatii de leasing sa va comunice daca a platit taxa de poluare iar daca a platit-o sa va spuna si daca a recuperat-o. In toate cazurile firmele de leasing au ,,transferat" plata taxei de mediu/poluare/etc catre cumparator si in foarte multe cazuri au recuperat-o ulterior in instanta. Bine-nteles, nu au comunicat acest lucru cumparatorilor. O mica ciupeala, una pe langa multe altele.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxa de poluare
Doina Elena
Presedintele adm.pentru mediu, a spus ca masinile cu euro 4 pana in 2000 cc, aduse din spatiul intracomunitar, care nu sunt la prima inmatriculare, sunt ... (vezi toată discuția)