avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa poluare autoutilitare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa poluare autoutilitare

Buna ziua.
Am si eu o nelamurire. Vreau sa inmatriculez o autoutilitara, cumparata in leasing in 2009 si in luna aceasta a expirat contractul.
Masina are o capacitate cilindrica de 2461 cmc si este euro 4.
Ce se intampla cu aceste autoutilitare, care la momentul achizitiei nu s-a achitat taxa de poluare, "fiind scutite"? In acel an, am vazut ca autoturismele de pana la 2000 de cmc si cu norma de poluare euro 4 au fost scutite de plata taxei, insa de autoutilitare nu se pomeneste nimic pe nicaieri.
Imi spuneti va rog cum se procedeaza in cazul de fata?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 12:15, 21 August 2014
Cereti in scris societatii de leasing sa va comunice daca a platit taxa de poluare iar daca a platit-o sa va spuna si daca a recuperat-o. In toate cazurile firmele de leasing au ,,transferat" plata taxei de mediu/poluare/etc catre cumparator si in foarte multe cazuri au recuperat-o ulterior in instanta. Bine-nteles, nu au comunicat acest lucru cumparatorilor. O mica ciupeala, una pe langa multe altele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare Doina Elena Doina Elena Presedintele adm.pentru mediu, a spus ca masinile cu euro 4 pana in 2000 cc, aduse din spatiul intracomunitar, care nu sunt la prima inmatriculare, sunt ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism achizitionat din sua gabyy. gabyy. am achizitionat un autorism inmatriculat in sua.dar acest autoturism l-am achizitionat din romania de la proprietar si nu stiu cum se procedeaza cu ... (vezi toată discuția)
Masina noua neinmatriculata /care va fi taxa? rolex rolex Pentru un autoturism nou cumparat in decembrie mi s/a spus ca taxa de prima inmatriculare va fi de 81 euro. Nefiind inca platita intreb daca dupa 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)