avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilizare vanzare cereale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilizare vanzare cereale

Buna ziua.
In cazul in care s-au cantarit 12000 kg grau, dar pe factura apar doar 11000 kg (de exemplu), diferenta reprezentad corpuri straine, cum descarc gestiunea de grau: fac descarcarea pe toate cele 12000 kg sau doar pe cele de pe factura, iar diferenta se trece pe cheltuieli?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 22:49, 21 Noiembrie 2011
In activitatile agricole in care avem comert cu cereale, plante tehnice apar doua notiuni cantitate fizica si cantitate util de plata precum si util de gestiune. In contabilitate trebuie sa aveti stabilite cateva reguli in ceeace priveste modul cum se evidentiaza intrarea respectiv iesirea acestor produse.
Daca regula este sa inregistrati utilul (tinand cont de STAS) veti inregistra aceasta iesire din gestiune folosind ambele stari ale produsului d.p.d.v. cantitativ iar valoric va veti raporta la metoda aleasa de iesire din gestiune.
607=371 cantitate fizica 12.000 kg si cantitate util 11.000 kg, iar valoarea o veti stabili in functie de metoda aleasa de descarcare a gestiuni FIFO,LIFO, CMP
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
dar eu contabilizez ca si produse finite, la descarcare operez 711=345, nu este corect?
iar la descarcare gestiune valoarea o stabilesc ca si medie a costului produselor finite inmultit cu kg de grau vandute, in cazul acesta costul mediu al produselor x 12000 kg.
oare este corect?
multumesc.
Nu ati facut mentiunea ca produsele la care faceti descarcarea de gestiune repreizinta produse finite.Da descarcarea de gestiune in acest caz se face 711=345 la costul de productie. Este corect.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metodele fifo si lifo anderson13 anderson13 Buna ziua ! Sunt elev si am o problema la modulul gestiune economica in care trebuie sa aplic metodele FIFO SI LIFO. Problema este urmatoarea : O firma ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune costicul costicul Am o problema.Cum se face descarcarea de gestiune , avand un stoc de 30000 ron? Nu mai am nici o alta suma.Ma puteti ajuta?Se poate face asta? (vezi toată discuția)
Receptie- carmangerie manoci manoci Buna ziua Intrebarea mea este, cum trebuie sa receptionez o factura la o carmangerie. Pe factura exista o carcasa de porc, si eu vand mai departe in bucati( ... (vezi toată discuția)