avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acordul proprietarilor pentru in cazul unui activitati ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acordul proprietarilor pentru in cazul unui activitati desfasurate in imobilul alaturat

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca este necesar acordul proprietarilor blocului nostru daca in imobilul din vecinatate( practic la 5 m de bloc) se va desfasura activitatea de cabinet stomatologic sau restaurant.Casa din vecinatatea blocului a fost vanduta iar noii proprietari au vrut initial sa deschida o clinica stomatologica iar acum se vrea un restaurant. In sedinta s-a discutat acest aspect si nu dorim in nici un caz un restaurant in imediata vecinatate a blocului din motive foarte clare: zgomot, trafic intens auto, persoane in stare de ebrietate, scandaluri, mizerie, rozatoare etc. Problema este daca ei pot defasura aceste activitati fara acordul celor din vecinatate? In cazul acesta unde trebuie sa ne adresam?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 11:37, 22 Noiembrie 2011
cam nasol, nu aveti nici o putere de interdictie de a primi autorizatiile necesare, ei vor promite institutiilor ca vor respecta tot ce scrie in autorizatie si vor functiona atata timp cat nu le incalca...

atunci puteti intervenii daca nu respecta regulile impuse de catre institutii.
Unei societati comerciale, Registrul Comertului ii da dreptul sa desfasoare o activitate prin actul de constituire. Dar nu este suficient sa inceapa activitate.
Agentul economic are nevoie de autorizatii de desfasoare a activitatii obtinute prin Registrul Comertului, de la Directia de Sanatate Publica, Directia de Sanatate Veterinara, Inspectorarul Teritorial de Munca - Protectia Muncii, Agentia pentru Protectia Mediului...
Dar, nici dupa ce s-a obtinut autorizatia, procedura pentru desfasurarea unei activitati nu este legal indeplinita. Majoritatea activitatilor sunt supuse si avizarii. Institutia care emite cele mai multe avize este primaria pe raza careia se desfasoara o activitate comerciala.
In functie de specificul activitatii se mai impun si avize obtinute de la alte autoritati.

Oricine este interesat, deranjat, afectat de o activitate comerciala, are posibilitatea sa intervina pe acest traseu, sa sesizeze in cursul avizarii, inainte de inceperea activitatii sau chiar si dupa inceperea activitatii.
Gasiti in ziare destul de des anunturi pentru informare generala, impuse mai ales de Agentia pentru protectia mediului, cu privire la cererea agentilor economici pentru obtinerea avizului. Aceste anunturi contin denumirea firmei, adresa, activitatea ce urmeaza a se desfasura, termenul pana la care oricine este interesat poate sa se opuna, adresa de contact a Agentiei de mediu unde se depun...
..., daca veniti cu argumente concrete...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia ssm marianadavid marianadavid Buna seara, Societatile comerciale cu cod caen restaurante trebuie sa obtin aautorizatia din punct de vedere ssm de la ITM? Ce societati trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)
Avizele obtinute pentru constructia unei case sunt valabile si pentru activitatea pe care urmeaza sa o desfasor? deea8_8 deea8_8 Buna ziua! Doresc sa construiesc o casa de locuit cu spatiu comercial iar in certificatul de urbanism mi s-au cerut toate acordurile si avizele, ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil din spatiu locuibil in spatiu destinat unui cabinet dentar George-Stefan George-Stefan Buna ziua. Anul trecut am infiintat o firma, domeniu unic de activitate: activitati de asistenta stomatologica. Intre timp am obtinut si avizele de la ... (vezi toată discuția)