avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Actiuni de voluntariat
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Actiuni de voluntariat

Buna ziua,

Cum se poate integra activitatea de voluntariat in timpul programul de lucru?
Care este baza legala si cum poate si ea coroborata cu legislatia securitatii si sanatatii in munca?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioana Aldea , Consilier juridic 11:28, 21 Noiembrie 2011
Introduceti aceste prevederi referitoare la voluntariat (activitati de responsabilitate sociala corporatista-csr) in regulamentul de organizare si functionare al firmei. Masurile de securitate si siguranta in munca raman valabile. Nu e nici o reglementare care sa spuna ce sa faca o firma sau sa nu faca legat de csr.
Consultati cu atentie legea nr. 195/2001 republicata a voluntariatului, pentru a vedea care sunt conditiile in care o societate poate desfasura asemenea activitati, cu atentionarea ca, incheierea de contracte de voluntariat sau desfasurarea de activitati de voluntariat in scopul evitarii incheierii de contract individual de munca, este considerata munca la negru suportand sanctiunea contraventionala sau penala dupa caz, conform legislatiei muncii in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica sau contract de colaborare JackyVip JackyVip Buna , eu vreau sa fac practica la diverse firme , pentru a acumula experienta in anumite domeni, si eu nu vreau sa cer nici o remuneratie , ce contract este ... (vezi toată discuția)
Desfasurarea unor activitati in timpul concediului crestere copil buze buze Buna ziua, in timpul concediului de crestere copil persoana in cauza poate desfasura activitati de voluntariat? (vezi toată discuția)
Munca voluntara ContSters47261 ContSters47261 Buna ziua, descriere pe scurt: Am muncit timp de 6 luni ca \\"voluntar platit\\" la o firma, care nu avea acte. Nu am semnat decat un fel de contract cu ... (vezi toată discuția)