avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca voluntara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca voluntara

Buna ziua,

descriere pe scurt:

Am muncit timp de 6 luni ca "voluntar platit" la o firma, care nu avea acte.
Nu am semnat decat un fel de contract cu ei pe care l-am scris de mana
eu insami, apoi totusi au facut contract de munca, dupa cele 6 luni. Nu stiu
daca mi se recunosc cele 6 luni in vreun fel. Am acest drept? Drept la
vechime ca si voluntar?
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 16:00, 5 August 2013
Despre ce perioada este vorba?
Intre 24 septembrie 2012 si 25 martie 2013
voluntar = (despre oameni și manifestările lor) care acționează de bunăvoie, din proprie inițiativă, nesilit de nimeni, în mod conștient; (despre acțiuni) care se face de bunăvoie, fără constrângere.
act voluntar = acțiune săvârșită de cineva în mod conștient, voit.

in conformitate cu legea voluntariatului 195/2001 art. 2 lit. a) "voluntariatul este activitatea de interes public desfăşurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială;"

ori din relatarea ta intelegl altceva -> munca la negru.

unde ai lucrat in cadrul unui ONG, SC, SRL?????
ai incheiat un contract de voluntariat in forma scrisa???????
asa zisa plata ce inseamna decontarea transportului sau drepturi salariale?????
ai semnat vreun stat de plata sau ai primit niste bani in mana si nu ai nici o dovada ca i-ai luat de la angajator?????????
vreau mai multe informatii ca sa pot vb. in cunostinta de cauza

Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
janapress, utilizator
crissty82 a scris:

Intre 24 septembrie 2012 si 25 martie 2013


In acest caz, pentru perioada cu c.i.m. :
- solicitati angajatorului dvs sa va elibereze o copie a paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana dvs.
- acesta este obligat sa va elibereze copia iin termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
- in masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentul solicitat, salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Eu i-am intrebat ce este cu acel contract pe care l-am semnat (cel scris de mana de catre mine, pentru ca am vrut sa fac plangere la ITM) si ei au zis ca este contract de voluntariat platit. Am o singura dovada ca am primit bani de la ei, se poate vedea prin virament bancar de la persoana fizica care este acum manager general al firmei SC...SRL. Nu au fost decat bani cash/fara decont de transport. Firma nu a existat cu acte in regula la momentul semnarii contractului de voluntariat. Au zis sa scriu ca este munca voluntara pentru deschiderea firmei.

Alte discuții în legătură

Angajat cu cim ( timp partial) si contract voluntariat in acelasi timp IldikoB IldikoB Buna ziua, Domeniul ONG este nou pentru mine si as dori unele lamuriri: Poate fi o persoana angajata la aceasi asociatie cu contract individual de munca cu ... (vezi toată discuția)
Voluntariatul ContSters301096 ContSters301096 Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu o informație legata de perioada de voluntariat. Vreau sa aplic la un post intr-o institutie ... (vezi toată discuția)
Voluntariat moonprincess moonprincess Buna ziua, Am demarat de curand procedurile de infiintare ale unui ONG si am nevoie de o clarificare in ceea ce priveste legea voluntariatului. Suntem 4 ... (vezi toată discuția)