avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca voluntara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca voluntara

Buna ziua,

descriere pe scurt:

Am muncit timp de 6 luni ca "voluntar platit" la o firma, care nu avea acte.
Nu am semnat decat un fel de contract cu ei pe care l-am scris de mana
eu insami, apoi totusi au facut contract de munca, dupa cele 6 luni. Nu stiu
daca mi se recunosc cele 6 luni in vreun fel. Am acest drept? Drept la
vechime ca si voluntar?
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 16:00, 5 August 2013
1. incercati sa nu mai confundati anumite situatii.
O SC nu poate incheia contracte de voluntariat . Daca s-a semnat asa ceva, atunci acel contract este nul.

Legea nr.195/2001.
Art. 5. - (1) Este interzis să se încheie contract de voluntariat în scopul de a evita încheierea unui contract individual de muncă sau, după caz, a unui contract civil de prestări de servicii ori a altui contract civil cu titlu oneros pentru efectuarea prestaţiilor respective.
(2) Sunt lovite de nulitate absolută contractele de voluntariat încheiate cu aplicarea dispoziţiilor prezentei legi de persoanele juridice prevăzute la art. 1, în scopul evitării încheierii unui contract individual de muncă sau, după caz, a unui contract civil de prestări de servicii ori a altui contract civil cu titlu oneros.

2, In mesajul initial s-a specificat ca este vorba despre un contract scris de mana.
eu ma refeream strict la situatia semnarii unui contract de voluntariat daca el exista efectiv si daca are un exemplar, tocmai de accea am intrebat (in prima postate) ce forma de organizare are "fima" daca este ONG, SC, SRL.
in cazul in care este ONG nu are aproape nici o sansa de gastig in fata instantei, pentru simplu motiv ca o persoana majora ar trebui sa cunoasca intelesul termenului "voluntariat" cu atat mai mult daca contactul de voluntariat a mai fost scris si olograf. nu poate invoca faptul ca i s-a bagat o hartie sub nas si nu astiut ce semneaza. mai mult ONG-urile au ca scop actele de binefacere ce ar fi daca toti voluntarii s-ar trezi sa spuna ca ei de fapt nu au stiut ce semneza si de fapt se asteptau sa fie platiti???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu cim ( timp partial) si contract voluntariat in acelasi timp IldikoB IldikoB Buna ziua, Domeniul ONG este nou pentru mine si as dori unele lamuriri: Poate fi o persoana angajata la aceasi asociatie cu contract individual de munca cu ... (vezi toată discuția)
Voluntariatul ContSters301096 ContSters301096 Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu o informație legata de perioada de voluntariat. Vreau sa aplic la un post intr-o institutie ... (vezi toată discuția)
Voluntariat moonprincess moonprincess Buna ziua, Am demarat de curand procedurile de infiintare ale unui ONG si am nevoie de o clarificare in ceea ce priveste legea voluntariatului. Suntem 4 ... (vezi toată discuția)