Am muncit timp de 6 luni ca "voluntar platit" la o firma, care nu avea acte.
Nu am semnat decat un fel de contract cu ei pe care l-am scris de mana
eu insami, apoi totusi au facut contract de munca, dupa cele 6 luni. Nu stiu
daca mi se recunosc cele 6 luni in vreun fel. Am acest drept? Drept la
vechime ca si voluntar?
Munca desfasurata in baza unui contract de voluntariat nu confera voluntarului calitatea de salaita si nici vechime in munca.
De fapt, acea perioada constituie o activitate de "munca la negru" sanctionata de catre ITm, atat in dauna angajatorului , cat si in dauna angajatului.
Si eu daca merg acum la ITM, si le spun ca de fapt nici macar nu am fost in cunostinta de cauza, din moment ce ei si in momentul de fata, prin avocatul firmei lor, sustin ca sunt in regula, ce pot pati?
contractele de voluntariat nu se inregistreaza in REVISAL deci nu are cum sa ii elibereze nici o adeverinta.
"angajatorul" (daca se poate numi asa) nu a facut decat sa colaboreze cu diverse persoane ca voluntari si singura lui obligatie era sa incheie contract de voluntariat si sa il ia in evidenta prin simpla inscriere in registrul de evidenta a voluntarilor. asta in cazul in care domnul crissty82 a semnat asa ceva in cazul in care a semnat un contract de voluntariat, pot sa bag mana in foc, ca nu asemnat nici state de plata. prin urmare nu a fost platita la stat nici un fel de contributie si nici nu a beneficiat de vreo zi de concediu.
prin urmare "angajatorul" a incalcat toate normele privind contractele de munca domnul cristi nu beneficiaza de nici o vechime in munca de nici o protectie sociala si exista posibilitatea ca angajatorul sa scape si basma curata.
doar daca cheama in judecata firma respectiva si reuseste sa faca dovada ca el a semnat contractul de voluntariat in necunostinta de cauza si face dovada ca intradevar a fost platit are ceva sanse sa i se recunoasca vechimea in munca dar ii trbuie un avocat bun sa stie cum sa puna problema altfel nici o sansa.
inca ceva ori esti voluntar ori esti salariat platit nu ai cum sa fii voluntar platit.
poti sa mergi la itm sa ii reclami vor primi amenda pentru primirea persoanelor la munca fara forme legale. e un punct de plecare pentru adunarea probelor la cazul tau si recunoasterea vechimii in munca.
Voluntariat
moonprincess
Buna ziua,
Am demarat de curand procedurile de infiintare ale unui ONG si am nevoie de o clarificare in ceea ce priveste legea voluntariatului.
Suntem 4 ... (vezi toată discuția)