avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PS fizica vrea sa intra actionar in SA in locul unui ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PS fizica vrea sa intra actionar in SA in locul unui SRL. Ce doc??

Buna ziua. Am un SRL cu asociat unic, care este actionar intr-un SA. Persoana fizica care este asociat unic in SRL doreste sa intre in SA, ca actionar ps fizica, in locul SRL-ului.
De ce acte am nevoie pentru a realiza aceasta modificare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 12:03, 21 Noiembrie 2011
Trebuie sa faceti o hotarare AGA prin care asociatul persoana juridica din cadrul SA sa cesioneze in totalitate partile sociale persoanei fizice. Faptul ca SRL are ca asociat unic persoana fizica care va prelua partile sociale, nu va afecteaza, intrucat asociatul persoana juridica din cadrul SA este un subiect de drept distinct de persoana fizica.
Si pe langa aceasta AGA, imi trebuie si un Ctr de Cesiune incheiat intre SRL si ps fizica?
Multumesc
De asemenea, avand in vedere ca intra un tert in SA, trebuie publicata AGA in MO si apoi sa treaca termenul de opozitie de 1 luna. Intrebarea este, care AGA se pubica in MO? AGA a SA sau AGA a SRL??
Multumesc
NU e neaparat necesar sa faceti si un contract de cesiune, daca in hotararea AGA mentionati expres detaliile cesiunii si noua structura a capitalului social. Hotararile AGA se publica in MO indiferent ca sunt adoptate de un SRL sau un SA, si va trebui sa asteptati implinirea termenului in care se poate face opozotie.
Stiu ca hotararile AGA se publica in MO indiferent daca sunt de la SRL sau SA. Intrebarea era, in acest caz, care dintre ele se publica in MO in etapa I a cesiunii?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale - formalitati nico44 nico44 Este un SRL cu 2 actionari pers. juridice. una isi cedeaza toate actiunile catre al 2 lea actionar. CARE sunt actele necesare pt. Registrul Comertului? (vezi toată discuția)
Schimbare asociat florens florens Buna seara. Eu persoana fizica, sunt asociat la o firma ce are doi asociati si mai sunt asociat la o firma care are un singur asociat. Am decis ca firma la ... (vezi toată discuția)
Termenul de opozitie de la cesiune este la fel la sa ca si la srl?? adela05 adela05 in situatia in care un SRL care este actionar in cadrul unui SA cesioneaza toate actiunile pe care le detine in SA catre o ps fizica (care este asociat unic in ... (vezi toată discuția)