avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca par-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca par-time

Buna ziua!Daca am contract de munca cu 4 ore pot beneficia de imdemnizatia de crestere copil? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 21 Noiembrie 2011
Da, potrivit art. 2 din OUG nr. 111/2010 "(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara
.", legislatia in vigoare nu conditioneaza indeplinirea stagiului de cotizare de timpul efectiv lucrat ci de realizarea de venituri supuse impozitarii ...in ultimele 12 luni anterioare nasterii
TINA2005 a scris:

Buna ziua!Daca am contract de munca cu 4 ore pot beneficia de imdemnizatia de crestere copil? Multumesc frumos!



Da, puteti benficia de indemnizatia pentru CCC numai daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat timp de 12 luni venituri in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit ... acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca lucrez 2 ore/zi pot avea probleme la obtinerea indemnizatiei pentru ccc? rmn rmn Buna ziua,lucrez de 4 ani la o firma care in ultimul an m-a trecut in contract cu 2 ore.Este vreo problema in obtinerea indemnizatiei de 600 leidaca cumva ... (vezi toată discuția)
Icc pentru administrator unic microintreprindere IrinaLeonte09 IrinaLeonte09 Buna ziua. As avea nevoie de un raspuns in urmatoarea situatie: mama este administrator unic al unui SRL microintreprindere platitoare de impozit pe venit. Nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2014 (adeverinta stagiu de cotizare) irinacirjaleanu irinacirjaleanu Rog sa mi se explice, daca la casa de pensii nu am declarat tot venitul din luna 11 si 12(nastere copil) anterior nasterii copil, sunt afectata la calcul ... (vezi toată discuția)