avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas sot supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas sot supravietuitor

sotul meu a decedat in mai 1998 la varsta 49 ani cu gr. lt.colonel dupa care eu in ianuarie 1999 m-am pensionat medical la spitalul militar ca urmasa la varsta de 41 ani cu gr II eu fiind nascuta pe 27 ian 1957. acum cand am fost la spitalul militar pt revizuire anuala mi sa informat ca nu voi mai putea veni la comisie la spitalul militar si ar trebui sa merg la o comisie de expertiza civila. a-si dori sa va intreb ce drepturi am si la ce varsta am dreptul pt pensia de urmas definitiva? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:23, 26 Noiembrie 2011
Intr-adevar, de acum incolo va trebui sa va prezentati la medicul expert al asigurarilor sociale.

Recunosc ca nu imi este foarte clar statutul dvs. Scrieti ca, incepand din 1999, v-ati "pensionat medical ca urmasa". Asta este practic imposibil, intrucat ar insemna ca ati beneficiat atat de pensie de invaliditate cat si de pensie de urmas.

Dar poate inteleg eu gresit. Am rugamintea sa precizati ce scrie pe ultima decizie de pensie in posesia careia sunteti. Ma intereseaza categoria de pensie trecuta in aceasta decizie si actul normativ in baza caruia ati iesit la pensie. Precizati si data nasterii dvs., si perioada lucrata pana in 1999 (vechimea in munca).
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc frumos pt raspuns dar specific am doar o singura pensie medicala de urmas din partea sotului care a fost cadru militar si am pensie militara din partea lui. deci, fiind pensionata medical merg in fiecare an odata la comisie de expertiza pt revizuire sant nascuta in 27.01.1957 as dori sa va intreb la ce varsta voi beneficia de pensie de urmas militara definitiva fara sa mai merg la revizuire. nu inteleg la ce categorie va referiti dar pe decizie scrie decizie medicala nr A.... va multumesc si astept raspuns cu nerabdare elena
1. Colega mea v-a spus ca nu exista "pensie medicala de urmas".
2. Exista ori "pensie de invaliditate" ori "pensie de urmas".
3. Daca vreti raspunsuri corecte raspundeti si dvs. intrebarilor colegei mele.
4. Fiind nascuta in ianuarie 1957 indepliniti varsta standard de pensionare la de 60 de ani si 8 luni in septembrie 2017, cand puteti solicita pensie de urmas dupa sotul decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta la care o pensie de invaliditate gradul iii devine nerevizuibila mara57 mara57 buna ziua ! am si eu o intrebare, daca se poate sunt nascuta in 1957, aprile, am 21 de ani si 8 luni vechime pe cartea de munca, din 1999 sunt pensionata pe ... (vezi toată discuția)
Trecerea din pensie de invaliditate in pensie de limita varsta papus papus Ma numesc V.B.,sunt nascuta in anul 1958 aprilie 2,in prezent pensionar de invaliditate gr.1. am un stagiu de cotizare de 30 de ani.Sunt pensionar din 2010 ... (vezi toată discuția)
Revizuire incadrare grad invaliditate aidu aidu ce se intampla cand se implineste 1 an de la incadrare in gr. 3... si trebuie sa merg la control, daca am urmat planul de recuperare si mi-am recuperat ... (vezi toată discuția)