Va rog daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea dilema:
Mi-am tras net pe adresa de acasa. Ulterior mi-am infiintat si o fima pe aceeasi adresa. As vrea sa folosesc conexiunea de net trasa pe persoana fizica pt firma care are ca domeniu de activitate realizarea de situri web. As vrea sa fiu in regula in sensul in care inclusiv conexiunea la net sa fie folosita legal din punct de vedere al organelor statului pt a nu lua vreo amenda.
Cum pot proceda? Nu as vrea sa reziliez pe persoana fizica deoarece imi cer tot felul de taxe egale cu abonamentul pana la sfarsitul perioadei.
Exista vreo procedura prin care eu ca administrator al firmei sa preiau legal, in documentele firmei, conexiunea la net aflata pe numele meu ca persoana fizica?
Nu puteti introduce in contabilitatea firmei factura pentru internet care va vine pe persoana fizica. Eu zic ca ati reusi sa acoperiti un abonament pe cativa euroi pe luna daca chiar doriti sa faceti venituri din realizare de pagini web. Succes.
"Cativa euroi" inseamna mai exact 15 euro lunar pe care nu as vrea sa ii dau in plus din moment ce platesc deja 10. Mai ales ca nu stiu daca voi reusi sa castig vreun ban.
Nu pot inchlude obligativitatea achitarii conexiunii de net in contractul de comodat incheiat intre firma si unul dintre parinti care este proprietar? Sau vreun act prin care eu ca persoana fizica cedez firmei spre folosinta conexiunea la net in mod gratuit?
Sunt convinsa sau cel putin sper sa existe o portita prin care sa includ netul meu pe persoana fizica in activitatea firmei ca sa nu iau vreo amenda.
Contractul de furnizare de servicii internet reprezinta un contract de utilitati ca de exemplu cel de telefonie.
Luati contractul pentru spatiul in care functionati ca firma, mergeti la furnizorul serviciilor de internet si solicitati continuarea (transferul) aceluiasi contract pe firma al carui administrator sunteti dvs. Daca aveti neplacuta surpriza ca furnizorul serviciilor de internet sa va refuze (pe mine nu m-au refuzat la transferul contractului catre PFA) solicitati argumentarea refuzului prin regulamente interne, etc. si in functie de cata coerenta au puteti insista sau renunta..
In cazul in care chiar nu vor in mod absolut, pentru a fi in legalitate, incheiati un nou contract pe firma, ramanand sa achitati in continuare si contractul pe persoana fizica pana la expirarea acestuia
L.C.
Din punctul meu de vedere aveti doua variante:
1. Rezilierea contractului pe persoana fizica si incheierea unuia nou pe societate. Din ce am inteles rezilierea pe persoana fizica presupune plata unor sume cu caracter de compensatie pentru finalizarea contractului inainte de termen.
Cu contractul de comodat nu puteti face nimic deoarece prin insasi natura sa este un contract cu titlu gratuit, vi se ofera spre folosinta spatiul cu dotarile lui cu titlu gratuit.
2. Incheierea unui nou contract pe societate.
Puteti incerca sa discutati cu furnizorul de internet comunicandu-i ca reziliati contractul pe persoana fizica, dar ca incheiati in acelasi moment un altul pe societate. Avand in vedere ca sunteti asociat si administrator al societatii nu vad ce impediment ar fi sa nu fie de acord, este in avantajul lor continuarea unui contract decat rezilierea lui chiar si cu plata unor sume compensatorii.
Va sfatuiesc sa incercati la furnizorul acestui serviciu.
O preluare de pe persoana fizica nu are nici un temei legal, nu se va putea constitui ca fiind cheltuiala deductibila, dvs. ca societate doriti acest lucru - sa va deduceti cheltuiala pentru plata abonamentului. In acest caz este absolut obligatoriu ca societatea sa fie beneficiarul serviciului furnizat.
Incercati cu furnizorul, iar daca nu merge ne gandim la alta solutie.
Puteti folosi serviciul de net contractat pe persoana fizica si pentru treburile societatii.
De fapt, puteti sa oferiti acces la net oricui doriti.
Nimeni nu va poate face nimic.
Nimeni nu va poate amenda.
Nu este nimic ilegal.
Nu trebuie sa faceti nicio formalitate.
Nu va faceti contract pe firma, este prea scump si nu merita.
Singurul inconvenient este ca nu puteti deduce cheltuiala pe firma (mare branza).
Clientul la serviciul net poate utiliza serviciul cum doreste, doar cu respectarea conditiilor contractuale (sa nu plantati virusi, sa nu spargeti conturi, sa nu blocati servere... etc., adica infractiuni grave).
In rest, gazduiti cate site-uri vreti. Numai ca legaturile adsl/modem cablu nu prea sunt bune si nici rapide pentru gazduirea de site-uri pe computerul propriu, de acasa.
Webmasterii folosesc intotdeauna servicii de hosting speciale care sunt, de asemenea, ieftine.
Risc vreo amenda?
consuello3
Buna ziua. Daca in cadrul activitatii fimei (realizare de situri web) al carei administrator sunt folosesc calculatorul proprietate personala la care nu mai am ... (vezi toată discuția)