avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Risc vreo amenda?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Risc vreo amenda?

Buna ziua. Daca in cadrul activitatii fimei (realizare de situri web) al carei administrator sunt folosesc calculatorul proprietate personala la care nu mai am nici macar facturile de acum 2 ani risc sa iau vreo amenda ceva? Ma pot acuza ca l-am furat si sa mi-l confiste? Banuiesc ca nu exista nicio posibilitate sa intru cu el in legalitate in cadrul firmei? Vreo hartie de mana ceva prin care eu persoana fizica imprumut pt folosinta calculatorul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:03, 26 Noiembrie 2011
poti sa faci contract de comodat, dar sa specifici ca . consumabile sunt suportate de catre utilizator
i cu ntul cum sa procedez?
Raspund la acest topic pentru a face economie de spatiu pe server.
Doriti sa aveti netul suportat de catre societate. Cel mai simplu este bineinteles sa faceti contractul pe societate. In aceasta varianta nu mai aveti nici o problema dar in acelasi timp sunt sume de bani de platit.
Legea prevede ca in cazul in care societatea functioneaza intr-un spatiu in care se si locuieste se poate introduce in contabilitate cota parte din cheltuielile de intretinere si utilitati. Problema este ca netul nu este o utilitate. Sau cel putin eu nu o vad ca atare si la fel ar putea sa faca si un organ de control.

Daca stau bine sa ma gandesc la ce ati scris pe celalalt topic nu doriti neaparat sa contabilizati in cadrul firmei ci doar sa aveti o conexiune de net pe firma. In acel moment consider ca in cadrul contractului de folosinta a spatiului in care isi desfasoara firma activitatea, contract care banuiesc ca este de comodat intre parinti si firma dumneavoastra puteti specifica ca si conexiunea de internet este folosita de firma in mod gratuit.

Introducerea unor cheltuieli in contabilitate insa este cam dificila in acest caz si personal nu va sfatuiesc sa o faceti decat printr-un contract separat cand va fi cazul

consuello3 a scris:

Daca in cadrul activitatii fimei (realizare de situri web) al carei administrator sunt folosesc calculatorul proprietate personala la care nu mai am nici macar facturile de acum 2 ani risc sa iau vreo amenda ceva?

Solutia data de rolicom este foarte buna (comodat cu titlul gratuit). In privinta licentelor, acestea trebuie sa fie originale si detaliate in cadrul contractului de comodat.

consuello3 a scris:

i cu ntul cum sa procedez?

Cred ca este vorba de contractul de furnizare a serviciilor de internet pentru care v-am raspuns in acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator
Aceste contracte de comodat le depun unde se depun si cele pentru sediu social sau raman la mine?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Cum pot folosi o astfel de coneiune la net? consuello3 consuello3 Va rog daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea dilema: Mi-am tras net pe adresa de acasa. Ulterior mi-am infiintat si o fima pe aceeasi adresa. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara, pot achita un rca cu cardul firmei (srl), daca am ... mariustz mariustz Buna seara, Pot achita un RCA cu cardul firmei (SRL), daca am contract de comodat intre mine si firma pentru folosinta autovehiculului? Factura si ... (vezi toată discuția)
Achizitie echipamente centru de copiere mariusikkkk mariusikkkk Buna ziua, daca vreau sa infiintez spre exemplu un centru de copiere, pot sa cumpar echipamentul personal si mai apoi sa deschid firma si sa folosesc ... (vezi toată discuția)