avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Noul cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Noul cod civil

Buna seara. Ce sa schimbat in noul cod civil legat de vanzarea unui apartament? exemplu:titulari X si Y avan un copil de 6 ani. X si Y divorteaza, copilul ramanand in intretinerea lui Y .Nu se face partajul bunurilor. Dupa un an Y moare. X cere in instanta incredintarea copilului. se face succesiunea bunurulor. copilul are 50% iar X 50%. Acum doresc sa vanda ap. ambi de comun acord. copilul are acum 17 ani si 9 luni. Dupa vechiul cod gaseai cumparator, se facea un ante contract cu promisiune de vanzare si pretul. Se mergea la autoritatea tutelara cu un curator si in termen de 15 zile putei vinde. Cu promisiunea, ca minorul sa dobandeasca alta locuinta. Acum am auzit ca trebuie mers la tribunal. Am cautat in noul cod dar nu am gasit nimic, sa ma lamureasca. Imi puteti spune cum se procedeaza. Sau unde sa caut mai exact? Multumesc
Cel mai recent răspuns: iliany , utilizator 17:38, 21 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract v-c, vandut?!! acremene acremene Buna in vedere achizitionari a unui apartament in faza de proiect, am incheiat un antecontact de vanzare cumpare prin mandatar de la persona fizica X, trecem ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)
Autoritatea tutelara gi-jane2 gi-jane2 Buna ziua ! Sunt imputernicita de bunica mea sa-i vand o garsoniera. Doresc sa vand garsoniera copilului meu minor (15 ani) incredintat mie prin hot ... (vezi toată discuția)