avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autoritatea tutelara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autoritatea tutelara

Buna ziua !
Sunt imputernicita de bunica mea sa-i vand o garsoniera. Doresc sa vand garsoniera copilului meu minor (15 ani) incredintat mie prin hot definitiva.
Pt ca eu consider ca intru in conflict de interes cu minorul (ca n-o pot sa-i reprezint interesele copilului in acelasi timp cu ale bunicii), am vb la autoritatea tutelara pentru numirea unui curator pt a-l asista la cumparare pe minor. Autoritatea tutelara nu vrea sa numeasca unul pt ca juristul considera ca nu intru in conflict de interes cu minorul si c-o pot reprezenta insa nu e buna procura. Vor ca bunica sa imputerniceasca pe altcineva, nu pe mine. Cum sa fac? multumesc (chestiunea cu procura e exclusa, de abia am obtinut-o pe asta ).
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:02, 23 Iunie 2011
1. Bunica ar putea imputernici pe altcineva.
2. Daca este posibila deplaserea, bunica poate fi prezenta la notariat.
3. Un reprezentant al notariatului s-ar putea deplasa la domiciliul bunicii pentru luarea consimtamantului si semnarea actelor.
Va intreb; Bunica Dv. de ce nu vinde garsoniera ea nepotului ei de 15 ani(adica fiului Dv.), si va dat mandat Dv.?
(Dv. trebuie sa cunoasteti ca Hotararile privind incredintarea de minori nu au "putere de lucru judecat", oricand pot fi atacate de celalat parinte, Atentie!!!:(()
eu intreb daca exista solutii fara a face alta procura.
daca autoritatea nu vrea sa-i puna curator.. ar putea ca pe copil sa-l asiste altcineva, taica-sau de ex ?
Conform Codului familiei, curatela se instituie:

-când exista contrarietate de interese între ocrotitorul legal si minor (art-132 si 105 C.fam.);
-când, din cauza bolii sau din alte motive, parintele sau tutorele este împiedicat sa îndeplineasca un anumit act în numele minorului pe care-l reprezinta sau ale carui acte este chemat a le încuviinta (art. 152 lit. c C.fam.)

Eu cred ca poate fi asistata fata de tatal ei. Faptul ca v-a fost incredintata dv. nu inseamna ca tatal nu mai poate exercita drepturi parintesti, intre care si incuviintarea unor acte in favoarea minorului. Intrebati notarul la care doriti sa incheiati contractul. Eu nu vad niciun impediment. Dar mai vedeti si alte pareri. Apoi, cine ar avea interes sa conteste valabilitatea contractului?
Si eu cred la fel.
Daca autoritatea nu vrea sa instituie curatela pt ca nu intru in conflict de interese...asa cum eu sunt reprezentant al minorului asa si taica-sau poate fi. Nu cred ca o hotarare de divort prin care minorul imi e incredintat, ii neaga calitatea de parinte sau reprezentant, a tatalui. Nu vad cine si de ce ar contesta calitatea tatalui... de reprezentant (daca ar fi vb de o iesire din tara... sau alt interes al meu, da, m-as umfla in pene ca eu sunt reprezentant, ca am patalama)
Nici nu cred ca va fi evidentiat in actul asta cui ii e incredintat..minorul.
Actul va arata cam asa... vanzatoarea X necasatorita., cu datele... vinde prin madatar Y cu datele (nu importa starea civila) lui Z cu datele, asistata de W in calitate de reprezentant legal.. cu datele..
tare mult ma incurca treaba asta :( si nu stiu cum s-o rezolv, n-am ajuns inca la notar.
sunt constienta ca vreau o iau cam pe ocolite, dar nu prea am de ales

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui imobil in coproprietate cu un minor milka007 milka007 Daca minorul are 15 ani poate sa hotarasca: singur ,sub tutela mamei , sau trebuie instituit curator? (vezi toată discuția)
Transmiterea dreptului de proprietate plesa plesa Parintii sunt varstnici, tatal este bolnav si vor sa incheie un contract de intretinere la notar in favoarea fiicei. Notarul a solicitat numirea mamei in ... (vezi toată discuția)
Curatela Criulescu Criulescu As dori sa cunosc ce implica instituirea curatelei unui minor -ce acte juridice pot/nu pot incheia cei implicati (minor, tutore, curator) in cazul in care ... (vezi toată discuția)