marinchen a scris:
Chestia care este ca asoc de proprietari au facut o intelegere cu ei si au platit sumele din fondul de rulment fara acordul nostru,initial am fost chemati in judecata initial de catre asoc de prop dupa care au predat cazul regiei autonome care a judecat in lipsa si suma respectiva reprezinta cica datorii la regie,cheltuieli de judecata si penalitati,dar cum am mai spus eu nu am niciun contract cu ei deci in baza la ce sa fiu data in judecata?
Acum devine mai clara situatia. Dumneavoastra nu ati platit catre asociatia de proprietari suma repartizata luna de luna din factura de energie termica.
Este legal ca asociatia sa apeleze la furnizorul de energie termica pentru ca acesta, cu juristii sai, sa incerce recuperarea debitelor, penalizarilor...
La fel de legal era ca asociatia sa apeleze la o firma specializata in recuperari de debite, sa cesioneze acesteia debitele proprietarului catre asociatie.
In ambele cazuri nu este nevoie de acordul proprietarului restantier si nu se pune problema existentei vreunui contract intre acesta si furnizor sau firma de recuperare.
Conform legislatiei din ultimii 7-8 ani trebuia sa platiti partea aferenta spatiilor comune si perderilor prin transfer de caldura de la tevile ce trec prin apartament.
Asa cum s-a spus mai sus, motivele pe care le invocati sa nu platiti, trebuia sa le sustineti in fata instantei. Acum, daca instanta s-a pronuntat, e cam tarziu.