avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Notificare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Notificare

Buna seara!As avea nevoie de ceva lamuriri in legatura cu plata la incalzire atunci cand tu ai incalzire proprie in apartament inca din anul 2003,mentionez ca m-am debransat de la regia de incalzire a orasului inca din anul 2003 cu acordul tuturor proprietarilor si al asociatiei de proprietari,am solicitat acordul de taiere a tevilor din apartament,insa nu mi s-a aprobat deoarece mai erau persoane pe scara care erau racordate la sursa de incalzire a orasului,apoi am vrut sa izolez tevile si mi s-a spuis ca n u mi se ia in calcul aceasta metoda si asa pot sa spun ca inca din 2003 am incalzit tevile ce imi traverseaza apartamentul ,iarna de iarna,nu am niciun contract cu regia autonoma care intre timp s-a transformat in societate comerciala,in schimb sunt bombardata cu notificari precum ca as figura in datele lor contabile cu o datorie de 825 ron,datorie cumulata in intervalul 2005-2011,mentionez ca in anul 2010 mi s-a facut si un proces-verbal de constatare precum,ca tevile sunt taiate si sigiliile sunt conforme cu legislatia,anul acesta mi s-a mai facut inca odata constatarea dat fiind faptul ca regia autonoma s-a transformat in societate comerciala si totusi sunt bombardata cu notificari,specific inca odata ca nu am niciun contract incheiat cu ei,stiu ca de anul trecul s-a aprobat ordinul 343 prin care suntem obligati sa platim spatiile comune incalzite din bloc,dar asta numai de anul trecut!As dori sa stiu ce s-ar putea face in aceasta situatie si care ar fi rezolvarea si daca exista posibilitatea sa fim actionati in justitie in lipsa unui contract incheiat cu ei!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:55, 22 Noiembrie 2011
marinchen a scris:

Chestia care este ca asoc de proprietari au facut o intelegere cu ei si au platit sumele din fondul de rulment fara acordul nostru,initial am fost chemati in judecata initial de catre asoc de prop dupa care au predat cazul regiei autonome care a judecat in lipsa si suma respectiva reprezinta cica datorii la regie,cheltuieli de judecata si penalitati,dar cum am mai spus eu nu am niciun contract cu ei deci in baza la ce sa fiu data in judecata?

Acum devine mai clara situatia. Dumneavoastra nu ati platit catre asociatia de proprietari suma repartizata luna de luna din factura de energie termica.
Este legal ca asociatia sa apeleze la furnizorul de energie termica pentru ca acesta, cu juristii sai, sa incerce recuperarea debitelor, penalizarilor...
La fel de legal era ca asociatia sa apeleze la o firma specializata in recuperari de debite, sa cesioneze acesteia debitele proprietarului catre asociatie.
In ambele cazuri nu este nevoie de acordul proprietarului restantier si nu se pune problema existentei vreunui contract intre acesta si furnizor sau firma de recuperare.
Conform legislatiei din ultimii 7-8 ani trebuia sa platiti partea aferenta spatiilor comune si perderilor prin transfer de caldura de la tevile ce trec prin apartament.
Asa cum s-a spus mai sus, motivele pe care le invocati sa nu platiti, trebuia sa le sustineti in fata instantei. Acum, daca instanta s-a pronuntat, e cam tarziu.
Pentru ca sunt pus oarecum la colt de autoarea topic-ului, indraznesc sa-mi mentin afirmatiile - cu deosebirea ca dupa ce ati venit cu amanunte (lociuti la etajul4), pot sa va spun ca acele tevi de fapt nu au produs nimic din ceea ce pretinde cineva. Acelea sunt intr-adevar tevi care merg la aerisirea instalatiei, stau blocate cu apa rece cam 99% din timpul in care instalatia functioneaza, deci nu produc caldura... Dvs abia in ultimul post spuneti ca locuiti la et. 4, asa ca vina raspunsului meu, oarecum eronat, trebuie sa o impartim! Daca locuinta dvs. era la un etaj inferior - raspunsul initial ar fi fost corect...
Ei, vedeti ca intre timp au mai fost postate raspunsuri care completeaza oarecum ceea ce va spuneam eu, vreau sa spun ca legislatie a fost destula si inainte insa aplicarea legii a fost lasata la bunul plac al as. prop., iar daca furnizorul de energie termica si-a impus punctul de vedere, iata ca ne aflam in situatia descrisa de dvs.
....................
In alta ordine de idei: daca aveti impresia ca nu as cunoaste greutatile prin care trecem cu totii, va spun de pe acum ca gresiti. In momenul de fata am peste 45 (din 61 total) ani vechime efectiva in munca, veniturile mele salariale (numai salariale) nu au depasit niciodata media, aceasta notiune care se tot vantura peste tot, astfel incat nu trebuie sa faceti nici-un efort ca sa-mi demonstarti altceva. Despre copii sa nu mai vorbim, prin anii '78 -'80, desi aveam cativa lei acolo, nu puteam sa le ofer 1 sticla cu lapte, iar temperatura in casa in iarna anului 1986 a ajuns la + 7 grade C. Abia in anul 2001 am reusit pentru toata asociatia (520 ap. atunci) sa procedam la separarea de masura pe gaze naturale, astfel ca cine a putut si-a montat CT (inclusiv familia mea - costurile find de aprox. 60 mil. lei vechi).
Va doresc multa bafta in demersul dvs. si multa intelegere a fenomenului!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 as dori sa stiu daca legea in care si locatarii cu centrale termice de apartament mai platesc o cota parte la sistemul centralizat mai e valabila.am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)