avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Responsabilitate privind realizarea obiectivelor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Responsabilitate privind realizarea obiectivelor anuale de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje

Vreau si eu sa inteleg cui revine resposabilitatea indeplinirii obiectivelor anuale de valorificare si reciclare in conditiile in care o firma produce ambalaje din plastic (navete din plastic), ambalaje ce sunt produse la comanda, pe baza unui contract sau vandute prin distribuitori; de asemenea o parte din aceste ambalaje sunt personalizate cu logo-ul clientului la cererea acestuia.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 10:08, 22 Noiembrie 2011
Este necesar sa aveti in vedere prevederile Legii 608/2011 privind evaluarea conformitatii produselor, a OUG 78/2000 privind regimul deseurilor si HG 621/2005 privind gestionarea ambalajelor si a deseurilor de ambalaje, toate cu completarile si modificarile la zi.
Art. 4 din Legea 608/2001
lit. t) producãtor - persoanã responsabilã pentru proiectarea si realizarea unui produs, în scopul introducerii pe piatã, în numele sãu; responsabilitãtile producãtorului se aplicã oricãrei persoane fizice sau juridice care asambleazã, ambaleazã sau eticheteazã produse în vederea introducerii pe piatã sub nume propriu;
lit n) introducere pe piatã a unui produs - actiunea de a face disponibil, pentru prima datã, contra cost sau gratuit, un produs din domeniul reglementat, în vederea distribuirii si/sau utilizãrii;
Anexa 1 din HG 621/2005
lit. a1) introducere pe piata nationalã a unui produs - actiunea de a face disponibil pe piatã, pentru prima datã, contra cost sau gratuit, un produs, în vederea distribuirii si/sau utilizãrii. Produsele fabricate exclusiv pentru un operator economic care îsi aplicã denumirea, marca sau un alt semn distinctiv pe produs se considerã a fi introduse pe piata nationalã de cãtre acesta. Ambalajele produselor importate/achizitionate din tãri ale Uniunii Europene de cãtre operatorii economici, inclusiv ambalajele produselor destinate utilizãrii/consumului propriu, se considerã a fi introduse pe piata nationalã la momentul importului.

Consider ca responsabilitatea privind realizarea obiectivelor anuale de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje revine Dvs. pentru produsele realizate in baza comenzilor si a contractelor, si partenerilor Dvs., pentru produsele personalizate cu logo-ul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de mediu ambalaje mevaioana mevaioana Buna ziua! Nu stiu cat de bine am postat la categorie, dar mai potrivita nu am gasit. Asa avea nevoie de o mana de ajutor, daca se poate, cu o situatie ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu pt ambalaje stanciu_cecilia stanciu_cecilia Buna ziua, Am infiintat de curand o firma ce importa din strainatate aspiratoare profesionale, ambalate in cutii de carton si in interior ambalaje de plastic. ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)