avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

buna ziua,
sunt angajat la o societate privata din 03.05.2011,si vreau sa stiu daca am dreptul la CO anul asta sau dupa 11 luni de la angajare,pentru ca patronul mi-a spus ca am dreptul la CO dupa 11luni ca pana atunci trebuie sa cotizez.
va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:24, 22 Noiembrie 2011
Aveti dreptul la CO anul acesta, proportional cu timpul efectiv lucrat.
silvester1 a scris:

..... dupa 11 luni de la angajare,pentru ca patronul mi-a spus ca am dreptul la CO dupa 11luni ca pana atunci trebuie sa cotizez.
va multumesc,

Nu mai exista reglementat asa ceva in Codul Muncii ... CO se poate lua si dupa o luna de activitate ....
Acordarea CO nu mai este conditionata de desfasurarea unei activitati o anumita perioada de timp ...
Angajatorul are obligatia sa va acorde concediul de odihna aferent perioadei lucrate in acest an.
Numai in anumite cazuri exprese prevazute de lege poate sa va acorde concediul de anul acesta in anul urmator.
Exista asemenea cazuri, altul decat cel invocat de el?

Art. 144
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Art. 146
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
cum pot intra in posesia unui articol sau lege care imi da dreptul la CO pentru perioada care am lucrat anul acesta,ca sa ii pot arata patronului ce spune legea.
Printati din codul muncii ce anume va intereseaza
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat alexlipo88 alexlipo88 Stiti daca, concediul de odihna pe anul in curs care nu s-a dat de catre angajator mai poate fi luat anul viitor sau trebuie luat anul asta? Din 22 de zile ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fectua concediul de odihna vioricabaiceanu vioricabaiceanu As vrea sa aflu precis daca concediul de odihna se pote solicita in luna IANUARIE pentru ca de la serviciul RESURSE UMANE mi s-a spus ca nu am drept sa ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna, dupa concediul de crestere a copilului iuliavaida iuliavaida Daca m-am reintors la munca in data de 11 mai 2015 , dupa concediul de 2 ani pentru cresterea copilului in acest an mai am dreptu la concediu de odihna ? ... (vezi toată discuția)