avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie suma executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie suma executare silita

Buna ziua!

Descriere situatie:

Am avut un credit neplatit catre o banca, suma totala de plata 5700 ron+332 chetuieli de executare, cu executare incuvintata.Creditul a fost facut pe firma pe care o conduc impreuna cu sotia, credit pt care am girat si eu si sotia.Dupa incuviintarea executarii am avut conturile poprite atat eu cat si sotia.Am luat legatura cu executorul si dupa mai multe negocieri am stabilit verbal un angajament de plata in 4 transe cate 1500 ron lunar, cu promisiunea din partea executorului ca dupa plata primei transe, imi da o derogare de la poprire asupra veniturilor salariale.Am efectuat prima transa, urmand sa facem angajamentul de plata si sa intru in posesia derogarii de la poprirea veniturilor salariale pe care sa o duc la banci.Surpriza a aparut cand executorul mi-a spus ca nu are timp sa facem angajamentul de plata iar derogarea a fost defapt doar asupra a 2/3 din veniturile salariale, adica exact ce prevede legea.Acum as dori sa contest poprirea asupra veniturilor salariale justificat pentru ca din salariul meu si al sotiei trebuie sa achit 2 rate bancare personale si avem un copil minor in intretinere, iar poprirea sa fie doar pe 1/3 din diferenta daca este posibil.Mentionez ca nu exista alte bunuri pentru executare.
Cel mai recent răspuns: MaximvsTM , utilizator 22:38, 21 Noiembrie 2011
Daca apreciati ca detineti motive intemeiate ,aveti dreptul sa formulati contestatie la executare
Contestatia la executare, astfel cum este ea definita in art. 399 din Codul de procedura civila, pe langa posiblitatea de a se indrepta impotriva oricarui act ce tine de executarea silita in sine, se poate indrepta chiar si in situatia in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea titlului executoriu.
Totusi, aceasta posibilitate de atac se poate intreprinde in momentul in care s-a utilizat procedura prevazuta de art. 281 ind. 1 C.p.c, respectiv “In cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea dispozitivului hotararii ori acesta cuprinde dispozitii potrivnice, partile pot cere instantei care a pronuntat hotararea sa lamureasca dispozitivul sau sa inlature dispozitiile potrivnice. Instanta va rezolva cererea de urgenta, prin incheiere data in camera de consiliu, cu citarea partilor. Incheierea se va atasa la hotarare atat in dosarul cauzei, cat si in dosarul de hotarari al instantei”.
Conform art. 400 din Codul de procedura civila, contestatia la executare se introduce la instanta de executare, iar in situatia in care contestatia are ca obiect lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu, atunci aceasta se introduce la instanta care a pronuntat hotararea ce se executa.
Instanta de executare este instanta in circumscriptia careia se va face executarea.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
ynocentta, utilizator
Multumesc pentru sfat, daca ma puteti ajuta cu un formular si eventual articole in drept.
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a) ........................., domiciliat(a) in ..............., formulez CONTESTATIE LA EXECUTARE SILITA impotriva executarii silite a hotararii civile nr......, pronuntate de...........in dosarul nr....../......ca urmare a cererii de executare silita formulate de creditorul................domiciliat in................................., solicitandu-va ca in baza art. 403 alin. 1 Cod procedura civila sa dispuneti, cu plata unei cautiuni si SUSPENDAREA EXECUTARII SILITE pana la solutionarea prezentei contestatii.

Motivele contestatiei:

In fapt,

1. comunicarea somatiei de executare s-a facut cu mari vicii de procedura, in sensul ca aceasta nu cuprinde elementele prevazute de art. 387 Cod procedura civila, ceea ce duce la anularea actului de executare conform art. 391 Cod procedura civila.
2. somatia de executare are ca obiect de executare sentinta civila nr...../.......asa cum rezulta din cuprinsul somatiei, sentinta care este straina partilor si inopozabila atat mie, cat si intimatului-creditor din acest dosar. Noi, partile, ne-am judecat in dosarul civil nr...../.......aflat pe rolul........., dosar in care instanta a pronuntat sentinta civila nr......, in anul ........., sentinta care a devenit definitiva si irevocabila.
3. in plus, sunt necesare lamuriri cu privire la intinderea, intelesul si aplicarea titlului executoriu, intrucat subsemnatul consider ca admiterea actiunii creditorului.........nu echivaleaza cu............., asa cum contestatorul incearca sa acrediteze ideea, acesta neavand un titlul executoriu care sa dispuna............., fapt mentionat in somatia de executare. Avand in vedere aceste considerente, va rog sa admiteti contestatia asa cum a fost formulata si sa dispuneti anularea formelor de executare efectuate, respectiv a somatiei de executare nr.....din.....

De asemenea, va rog ca in baza art. 403 alin. (1) Cod procedura civila, sa suspendati prin incheiere executarea silita.

In drept, imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 372, 387, 391, 399-404 Cod procedura civila.

Inteleg sa solicit instantei incuviintarea administrarii probei cu inscrisuri pe care le depun instantei, certificate conform cu originalul. Solicit, de asemenea, sa dispuneti citarea paratului la interogatoriu.

Depun prezenta in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celalalt pentru a-i fi comunicat paratului. Data depunerii, Semnatura,

................ ................

DOMNULUI PRESEDINTE AL.................
Multumesc, dar din sfatul Dvs inteleg ca trebuie sa fac doar o cerere de lamurire, sau trebuie sa adaptez acest formular de contestatie conform articolelor in cauza?multumesc pt rabdare.
Modelul reprezinta contestatie la executare,pe care dvs o personalizati functie si cu datele din situatia dvs

Alte discuții în legătură

Executare silita BobyGogo BobyGogo Buna ziua, am un credit pe firma garantat cu niste echipamente si cu BO avalizat de catre noi 2 asociati. In contract spune ca garantul renunta la dreptul de ... (vezi toată discuția)
Desfiintarii popririi - efecte uzoni istvan uzoni istvan [u]Instatnta a dispus:[/u] 1. desfiintarea popririi dintr-un dosar de exec. silita; 2. restabilirea situatiei anterioare si 3.restituirea catre debitor a ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a se conforma art. 387, al. (1) cod proc. civ.? ctm ctm Intr-un proces civil - contestatie la executare silita, a unui titlu executoriu neemis de o instanta judecatoreasca - cine are obligatia de a emite ... (vezi toată discuția)