avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz dupa vechiul sau noul cod penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz dupa vechiul sau noul cod penal?


Abuzul in functie comis de un manager se prescrie la termenul de prescriptie de 3 ani sau la data intrarii in vigoare a noului cod penal???

Cel mai recent răspuns: ContSters208719 , utilizator 19:01, 25 Noiembrie 2011
la termenul de prescriptie
nu sunt multumita in totalitate de rasp
1. Infractiunea de "abuz in functie a unui manager" nu exista, asadar daca nu dati mai multe detalii pt a face o incadrare nu va putem raspunde cu privire la termen.
2. Termenele de prescriptie difera de la o infractiune la alta, in functie de sanctiunea prevazuta in lege.
3. Noul cod penal nu a intrat in vigoare si nici nu se stie data intrarii in vigoare.
Decizia data de catre un angajator in format scris a cererii de demisie a unui salariat sub amenintarea ("ori iei o gestiune ori iti dai demisia daca nu vom ajunge pana la desfacerea contractului de munca") este considerata abuz in functie/abuz in serviciu , amenintare, intimidare, santaj sau toate la un loc?


Pe langa dispozitia aia(care nu e legala deoarece nu e o atributiune de serviciu pt ca nu e trecuta si in fisa postului) apare o amenintare scrisa prin care mi se spune ca ori iau acea gestiune ori sa-mi dau demisia, daca nu voi indeplini nici una din aceste 2 variante va merge chiar pana la desfacerea contractului de munca. Pe mine ma intereseaza amenintarea pe care mi-o face in scris este
considerata abuz in functie/abuz in serviciu , amenintare, intimidare, santaj sau toate la un loc?
P.S: Muzeul este o autoritate de stat si nu un SC condus de un patron!!!!


Este sau nu este asta un abuz? sau ca ce poate fi incadrat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare in scris ContSters208719 ContSters208719 Cererea de catre angajator in format scris a cererii de demisie a unui salariat sub amenintarea(\"ori iei o gestiune ori iti dai demisia daca nu vom ajunge ... (vezi toată discuția)
Santaj in scris ContSters208719 ContSters208719 Santajul in forma scrisa poate face obiectul deschiderii unui proces penal? Preluarea unei gestiunii(care nu face parte din atributiunile fisei postului) in ... (vezi toată discuția)
Sa accept sau nu constrangerile angajatorului? buburuza 29 buburuza 29 buna seara, am nevoie de un sfat de la un avocat specializat in litigii de munca. Pentru cei care imi cunosc problemele , nici pana azi nu mi-am incasat ... (vezi toată discuția)