1. Infractiunea de "abuz in functie a unui manager" nu exista, asadar daca nu dati mai multe detalii pt a face o incadrare nu va putem raspunde cu privire la termen.
2. Termenele de prescriptie difera de la o infractiune la alta, in functie de sanctiunea prevazuta in lege.
3. Noul cod penal nu a intrat in vigoare si nici nu se stie data intrarii in vigoare.
Decizia data de catre un angajator in format scris a cererii de demisie a unui salariat sub amenintarea ("ori iei o gestiune ori iti dai demisia daca nu vom ajunge pana la desfacerea contractului de munca") este considerata abuz in functie/abuz in serviciu , amenintare, intimidare, santaj sau toate la un loc?
Pe langa dispozitia aia(care nu e legala deoarece nu e o atributiune de serviciu pt ca nu e trecuta si in fisa postului) apare o amenintare scrisa prin care mi se spune ca ori iau acea gestiune ori sa-mi dau demisia, daca nu voi indeplini nici una din aceste 2 variante va merge chiar pana la desfacerea contractului de munca. Pe mine ma intereseaza amenintarea pe care mi-o face in scris este
considerata abuz in functie/abuz in serviciu , amenintare, intimidare, santaj sau toate la un loc?
P.S: Muzeul este o autoritate de stat si nu un SC condus de un patron!!!!