avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintare in scris
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintare in scris

Cererea de catre angajator in format scris a cererii de demisie a unui salariat sub amenintarea("ori iei o gestiune ori iti dai demisia daca nu vom ajunge pana la desfacerea contractului de munca")este considerata abuz in functie/abuz in serviciu , amenintare, intimidare, santaj sau toate la un loc?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 09:23, 22 Noiembrie 2011
este o simpla cerere...
e o dispozitie a unui manager nu o cerere...ceva deosebit in rasp primit........
camelia15 a scris:

e o dispozitie a unui manager nu o cerere...ceva deosebit in rasp primit........

Nu poate fi vorba despre o dispozitie pentru ca:
1. O dispoziti ese executa, nu se discuta, evantual poate fi contestata la instanta de contecios.
2. Vi s-au oferit variante la alegere.

Raman la punctul meu de vedere ca a fost o solicitare cu alternative in avantajul dv. Mai grav era desfacerea cim-lui la refuzul dvs. fara sa vi se ofere sansa de a alege
Pai asta e si problema! E o dispozitie in care se invoca legea gestiunii si care a fost atacata in instanta! Dar problema e ca pe langa dispozitia aia(care nu e legala deoarece nu e o atributiune de serviciu pt ca nu e trecuta si in fisa postului) apare o amenintare scrisa prin care mi se spune ca ori iau acea gestiune ori sa-mi dau demisia, daca nu voi indeplini nici una din aceste 2 variante va merge chiar pana la desfacerea contractului de munca. Pe mine ma intereseaza amenintarea pe care mi-o face in scris este
considerata abuz in functie/abuz in serviciu , amenintare, intimidare, santaj sau toate la un loc?
P.S: Muzeul este o autoritate de stat si nu un SC condus de un patron!!!!
Fisa postului se reactualizeaza anual in baza dispozitiilor emise.
Eu va urez succes in instanta si as dori sa stiu hotararea instantei. Poate imi trimiteti un MP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz dupa vechiul sau noul cod penal? ContSters208719 ContSters208719 Abuzul in functie comis de un manager se prescrie la termenul de prescriptie de 3 ani sau la data intrarii in vigoare a noului cod penal??? (vezi toată discuția)
Santaj in scris ContSters208719 ContSters208719 Santajul in forma scrisa poate face obiectul deschiderii unui proces penal? Preluarea unei gestiunii(care nu face parte din atributiunile fisei postului) in ... (vezi toată discuția)
Va rog putin ajutor demisie, cim mihai_mol mihai_mol Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor din partea Dvs. Am o problema (de fapt nu e problema mea ci a logodnicei mele), ea s-a angajat vara asta la o firma, zice ... (vezi toată discuția)