avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbare optiune concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbare optiune concediu pentru cresterea copilului

Buna seara!Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns .Am nascut in data de 06.07.2011 pana in 25.09 am beneficiat de concediu medical ,in data de 01.10 am depus dosarul pt indemnizatie crestere copil si am ales optiunea de 1 an.In data de 17.11 am sunat la Serviciul alocatii si indemnizatii si mi s-a spus ca dosraul a ajuns la ei in data de 11.11 iar deocamdata nu figurez in baza de date (nu a fost introdus in sistem ).As dori sa schimb optiunea care am ales-o si sa beneficiez de concediu 2 ani de zile ce ar trebuii sa fac??? Avand in vedere ca dosarul inca nu este in sistem introdus credeti ca mai pot schimba aceasta optiune ?Va rog frumos raspundeti-mi .
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:25, 22 Noiembrie 2011
1. DinOUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...
(7) Optiunea beneficiarului prevazuta la alin. (1) se exprima in scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.

2. - Dar ar fi bine sa mergeti la Primarie, unde ati depus actele, sa le retrageti si apoi sa depuneti altele cu data ulterioara.
- Cred ca daca nu au intrat in sistem si deci nu au fost inaintate la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale se pot retrage si apoi inlocui cu alta cerere.
La Agentia Judeteana au ajuns dar inca nu sunt introduse in sistem .In acest caz unde ar trebuii sa ma adresez.?
1. - Daca tot ati fost la AJPS trebuia sa solicitati retragerea dosarului (nu vad de ce nu ar fi posibil) spunand ca renuntati la CCC.
- Mai incercati la AJPS.

2. Apoi faceti alt dosar, cu noua optiune, si il duceti la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil r0xxyana r0xxyana Buna ziua. Daca la depunerea dosarului de indemnizatie pentru cresterea copilului am optat pentru perioada de 1 an, mai pot schimba aceasta optiune astfel ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii, indemnizatia pentru ccc cameliadaj cameliadaj Buna ziua, 1.Dorim sa ne lamuriti in urmatoarea situatie: O prietena a nascut de 2 saptamani si a mers la primaria din comuna in care locuieste pentru a se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama eleva ancamargareta ancamargareta O mama minora, in varsta de 16 ani, eleva in clasa a X-a la un liceu teoretic (frecventeaza fara intrerupere cursurile de zi ale invatamantului ... (vezi toată discuția)