avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... interpretare art.42 lege 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

interpretare art.42 lege 230/2007

art.42: Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

Cum interpretati in acest articol "proprietarii.. cu care se invecineaza.. spatiul.."?
Ma intereseaza situatia in care spatiul din art.42 este o camera intr-un apartament care nu are pereti comuni cu niciun alt apartament vecin si care urmeaza sa devina sediu social al unei firme pe baza de contract de comodat.
In aceasta situatie cine sint proprietarii de la art.42 ? eu inteleg ca proprietarii apartamentelor invecinate nu se incadreaza.
Ce parere aveti, daca a mai intilnit cineva o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:27, 22 Noiembrie 2011
Pentru a vi se putea raspunde ,detaliati unde este situat apartamentul care nu are pereti comuni cu niciun alt apartament vecin ?
ati citit gresit textul anterior sau poate eu nu am formulat destul de clar
este vorba despre o camera intr-un apartament care (ea camera) nu are pereti comuni cu niciun alt apartament vecin pe orizontala, nu discut verticala, exista vecini sus si jos dar nu cu ei am probleme.
cu ce proprietari se invecineaza camera pe post de spatiu din art.42?
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
eugen82, utilizator
eugen82 a scris:
cu ce proprietari se invecineaza camera pe post de spatiu din art.42?

Cu vecinii din stanga, dreapta, sus, jos asa cum este sublinierea din articolul citat.
eugen82 a scris:

(ea camera) nu are pereti comuni cu niciun alt apartament vecin pe orizontala, nu discut verticala,

Din sustinerile dvs reiese ca acea camera se afla in stare de levitatie

@eugen82
art.42: Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

Inteleg ca dvs. doriti sa schimbati destinatia unei camere din apartamentul dvs. care este situata undeva la mijlocul apartamentului, undeva intre alte incaperi ale apartamentului dvs. nu la extremitatea acestuia si de aceea faceti referire la vecinatatea camerei respective care are alaturi, evident, tot o incapere a apartametului dvs. Insa prin schimbarea destinatiei unei camere se schimba si destinatia locuintei, nu, chiar daca numai partial? Si acum ne intoarcem la art. 42 din lege: schimbarea destinatiei locuintelor...
Deduc ca desi nu aveti probleme cu vecinii pe verticala, cu cei pe orizontala sunt ceva probleme si cautati o maodalitate de a interpreta legea in favoarea dvs. Nu este in regula. Incercati sa luati totusi si acceptul lor ca sa fiti siguri ca nu apar probleme mai tarziu.

Alte discuții în legătură

Acord vecini pentru activitate comerciala in imobil de locuit camilaliman camilaliman Buna ziua, situatia este urmatoarea: - in imobil suntem 7 proprietari - in apartamentul de la parter, a functionat un salon de coafura, pentru care si-au ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie bun proprietate fortata Calyope Calyope Blocul in care locuiesc are doua intrari. Pozitia blocului e una centrala. In celelalte scari s-a facut o schimbare a destinatiei primului spatiu de intrare, ... (vezi toată discuția)